Proč se u proudového chrániče upálil N vodič?

<< < (2/4) > >>

Jan Bocek:
Citace: Miroslav Minařík  12.06.2015, 19:17

Z ničeho nic se děje jen v pohádkách.

Neuvádíte zda máte Cu nebo Al, ale takto vypálený pól jsem viděl vždy, když nebyl pořádně dotažen.

Je to na vstupní svorce proudového chrániče jak také uvádíte a je vidět na foto. Připojují se k názoru, že to bylo způsobeno špatnou montáži. To znamená jak špatně odizolovaný vodič, tak malé dotažení šroubu. Tím vznikl přechodový odpor a při proudu cca 40 A již i velké teplo.....a časem se projevil výsledek.

Pokud máte pocit, že zase ještě něco cítíte jako pálení isolace, nechte pro pocit klidu prohlédnout ( dotáhnout) všechny spoje v rozvaděči.

Jan Franěk:
A byl po výměně chrániče, vyměněn i opálený vodič?

Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk  12.06.2015, 22:29

A byl po výměně chrániče, vyměněn i opálený vodič?

To praktická připomínka, protože ten vodič je pěkně vyžíhaný a měkký. Obvykle se musí zkrátit o 50 a více milimetrů. V opačném případě je jen otázka času, kdy se to vypálí znovu.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Vít Rotrekl  12.06.2015, 19:35

- pretizeni, ale to neni u stredniho vodice moc obvykle, spise u fazovych

No, já bych přetížený N určitě nevyloučil.

Jaký průřez jde ke svorce N? Nezlobí vás harmonické, které produkuje spousta spínaných zdrojů? Měřil někdo něco?

Zdeněk Mazač:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  13.06.2015, 14:34

No, já bych přetížený N určitě nevyloučil.

Jaký průřez jde ke svorce N? Nezlobí vás harmonické, které produkuje spousta spínaných zdrojů? Měřil někdo něco?

Souhlasím

Nemusí být pořízen ani tak výkonný spotřebič, ale časem se připojí tu spínaný zdroj, LED osvětlení, EVG předřadník nebo se vymění klasický sporák za indukční...... dohromady to není moc, ale těch produkovaných harmonických.. ....

Dle mých zkušeností stačí obvykle změřit impedanci sítě každé fáze /ne v rozvaděči, ale v rozvodu/ a impedanci smyčky, porovnat hodnoty a je jasno. Samozřejmě je i nutná kontrola spojů. Pouhá výměna PCH většinou nic nevyřeší.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana