Može byť životu nebezpečné umiestnenie rychlovarnej konvice?
Pavel Horský:
Citace: Josef Cabrnoch 12.06.2015, 02:39
Když už na toto někdo narazil, co si myslíte o této zásuvce?
Jak říkala moje babička, "myslet znamená hov..o vědět".
Umístění zásuvky je jasně v rozporu s ČSN 33 2130 ed.2, odst. 7.8.2
Jaroslav Hasala:
Z dosavadní diskuze by mohlo vyplývat, že rychlovarná konvice může být provozována pouze v zásuvkách 230V přípojených přes proudový chránič.
Což není pravda.
Důležitý je "návod k obsluze" varné konvice. Obvykle je tam něco o "uzemněné" zásuvce, někteří výrobci se zmiňují o "doporučení" připojení přes chránič, nicméně vyloženě povinné to není, alespoň o tom nevím.
Jinak by nebylo možné rychlovarné konvice legálně provozovat asi v 80% domácností ...
Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Hasala 12.06.2015, 10:21
...
Důležitý je "návod k obsluze" ...
A v tom nemám jasno.
Už jsem narazil, a to jak u českého výrobku, tak v překladu návodu na zahraniční výrobek, na formulaci, která požaduje, aby byl spotřebič připojen pouze k zásuvce, která odpovídá technickým předpisům...
Myslí tím výrobce předpis ve formě normy? A musí to být norma platná v době uvedení výrobku na trh (ve vztahu k datování vzniku návodu)?
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 12.06.2015, 10:27
A v tom nemám jasno.
Už jsem narazil, a to jak u českého výrobku, tak v překladu návodu na zahraniční výrobek, na formulaci, která požaduje, aby byl spotřebič připojen pouze k zásuvce, která odpovídá technickým předpisům...
Myslí tím výrobce předpis ve formě normy? A musí to být norma platná v době uvedení výrobku na trh (ve vztahu k datování vzniku návodu)?
Ne. Musí to být norma platná v době provedení elektroinstala ce a její uvedení do provozu viz. výchozí revizní zpráva. Alespoň tak si to vysvětluji já.
Nebo mi chce někdo namluvit, že i kvůli koupi rychlovarky nechá instalovat nový zásuvkový okruh dle nyní platných ČSN?
No to by byla ale kravina, že? (dance)
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 12.06.2015, 11:02
...
No to by byla ale kravina, že? (dance)
Asi máš pravdu, vidím to podobně, ale znáš právníky a soudní znalce... (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana