Može byť životu nebezpečné umiestnenie rychlovarnej konvice?

(1/4) > >>

frenky44444777:
Upozornil som svojich nadriadených že táto konvica je v rozpore z vyhláškou, na čo mi bolo odpovedané písomne že zásuvka je zapojená podľa normy.

Chcem poznať váš názor.
Zásuvka nemá prúdový chránič a rýchlovarná kanvica (bežná cca 15€-rová) je položená na umývadle obsluhovaná laikmi  cca 50 zamestnancami.

Ja dané umiestnenie považujem za životu nebezpečné!  
:D
Keďže zásuvka nemá prúdový chránič  a rýchlovarná kanvica potrebné krytie IP do priestoru umývacej zóny.

IM:
Citace: frenky44444777  11.06.2015, 16:11

Zásuvka nemá prúdový chránič a rýchlovarná kanvica (bežná cca 15€-rová) je položená na umývadle obsluhovaná laikmi  cca 50 zamestnancami.

Nechci polemizovat o umístění vaší konvice, pouze o tom, že zaměstnanec nemůže být považován za laika, neboť je povinností zaměstnavatele postarat se o jeho bezp. školení.

Jan Franěk:
Osobně v tom nevidím nic zvlášť nebezpečného. Obzvlášť u osob poučených, nebo seznámených. Řemeslné a praktické provedení, je zase na jinou diskusi.

Jestli je zásuvka provedená v souladu s platnými předpisy, je složitá otázka. Velmi záleží na tom, kdy tam byla dodělávaná a jestli tam tedy je potřeba mít chránič, nebo ne. To by se mělo nechat najít v revizních zprávách, pokud tedy nějaké jsou.

Ale vzhledem k tomu, jak vypadá lišta a zásuvka, si troufnu tvrdit, že tak stará nebude a chránič by tam měl být. I když pak ještě záleží na tom, kde a jak je napojena.

Také by mě zajímalo, co jste tam vedle té zásuvky „maskoval“. Třeba tam je větší problém, než ta zásuvka.

Martin Novák:
Citace: Jan Franěk  11.06.2015, 17:07

Také by mě zajímalo, co jste tam vedle té zásuvky „maskoval“. Třeba tam je větší problém, než ta zásuvka.

Tipuju na nejaky stitek s urcenim zasuvky nebo bezpecnostnim upozornenim  a jmenem firmy... Ale mohu se mylit...

Jan Bocek:
Citace: frenky44444777  11.06.2015, 16:11

Ja dané umiestnenie považujem za životu nebezpečné!  
:D

V čem to nebezpečí vidíte?
Zdůvodněte to, podle té "vyhlášky".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana