Co se děje pokud doma mezi L2-L3 naměřím pouze 132V?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Připadá mi v třífázové zásuvce klema z jedné fáze na druhou jako amatérismus podložený hlubokou neznalostí, než praktický úmysl elektrikáře.
Toto mi udělat doma, tak už neodjede ...
 (dance)

Eldest:
Citace: Miroslav Minařík  11.06.2015, 14:39

Připadá mi v třífázové zásuvce klema z jedné fáze na druhou jako amatérismus podložený hlubokou neznalostí, než praktický úmysl elektrikáře.
Toto mi udělat doma, tak už neodjede ...
 (dance)

To s Vámi rozhodně souhlasím. Spíš bych poprosil o radu, proč je L3 "slabá" a jak to řešit? Zda kontaktovat dodavatele energie, aby provedl měření a na základě toho vyvodil patřičné kroky? Přijde mi totiž celkem nefér, že jsme zaplatili několik tisíc za to, abychom měli třífázový elektroměr, když používáme pouze dvě fáze...o elektroinstala ci ani nemluvě.

Erhard Mareček:
Pokud je něktreá fáze "slabá",  tak je něco špatně a musí se měřit. Měřit musí ten, který má nejen příslušné vybavení ale také ví co a jak měřit a následně to dobře vyhodnotit. Pak se najde kde a co je špatně.

Jaroslav Hasala:
Vypadá to tak, že L3 není vůbec zapojena.
Tomu měření napětí bych nepřikládal žádný zvláštní význam. Pravděpodobně to bylo měřeno nějakým digitálním multimetrem s velkým vstupním odporem - ten může naměřit i nějaké indukované napětí na nezapojeném vodiči.

Nejspíše ta jedna fáze nešla už z přívodu (z elektroměrovéh o rozvaděče),  elektrikáři toto nijak neřešili a zapojili všechny okruhy jen na dvě fáze. V případě jednofázových spotřebičů se to nijak neprojevuje, vše bude fungovat ...

Miroslav Minařík:
Citace: Erhard Mareček  11.06.2015, 14:44

Pokud je něktreá fáze "slabá",  tak je něco špatně a musí se měřit. Měřit musí ten, který má nejen příslušné vybavení ale také ví co a jak měřit a následně to dobře vyhodnotit. Pak se najde kde a co je špatně.

Přesně tak!
Viděl bychto na místního elektrikáře (revizáka),  který dělá i přípojky pro energetiku (možná i odplombuje). Přijde, změří, možná něco opraví nebo zjistí jinou příčinu a vyřeší.
Na místě. Nikoliv korespondenčně .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana