Mohu bojler připojit přes zásuvku?

<< < (3/9) > >>

František Šohajda:
Citace: Jaroslav Hasala  11.06.2015, 13:50

Některé typy boilerů jsou už od výrobce vybaveny vidlicí 230V.

Na některých boilerech nenajdete ani svorku pro připojení ochranného pospojování.

Vildice je tím pádem hlavní vypínač.
Svorku jsem hledal asi před 8 roky na novém boileru (zvyklý z dob mládí pospojit ;))
Hledal jsem marně....nějak mě to nesedělo.
Ale dnes už má svorku málokterý boiler.Spíše je to výjimka. (norm)

Václav Kalina DC:
Pokud nemá boiler ochranou svorku svorku, (Dražice ji mají třeba na uchytech) má se pospojovat na přírube stejně jako expanze ,  plynové hodiny a pod.

Miroslav Trapp:
ČSN 33 21 30
7.7.9 Spotřebiče sloužící jako základní zdroj vytápění nebo ohřev TUV se doporučuje připojit na samostatné obvody.
Průřez vodičů pro jednotlivé spotřebiče a jejich jištění se volí aspoň podle tabulky 6. Je-li na jeden obvod připojeno více spotřebičů, musí se volit průřez vodičů podle celkového připojeného příkonu.
Tyto spotřebiče musí být připojeny pevně, k jejich připojení se nesmí používat zásuvek.
Při užití elektřiny jako základního způsobu vytápění nesmí být použito jističe s podpěťovou spouští.
Jak si vysvětlujete tento odstavec.

Jan Franěk:
Představuji s tzo tak, že by měl být připojen pevně, ale pokud to umožní návod výrobce, tak i přes zásuvku.

Odpovědi z předešlé diskuse. Upozorňuji především na kolegu Beláně.  (norm)

http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,18053.0.html

Pavel Horský:
Pak tedy výrobce svým výrobkem a doporučením nabádá k porušení ČSN.
Ještě jsem se nesetkal s bojlerem, kde by nešel originál flexi přívod odpojit a bojler poté připojit napevno.

S pospojením je to dnes horší.
Pokud tedy nejde provést tato doplňková ochrana, zvolíme druhou, ochranu proudovým chráničem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana