Klešťový ampérmetr KEW 2300R
Tým Elektrika:
BLUE PANTHER: Klešťový ampérmetr KEW 2300R
BLUE PANTHER: Klešťový ampérmetr KEW 2300R. Kew 2300R je klešťový ampérmetr, který měří protékající ac/dc proud až do 100A. Je unikátní svými otevřenými kleštěmi a pohodlně se ovládá jednou rukou. Je malý, lehký a odolný, a proto se hodí pro každodenní používání v terénu. Díky jeho malé velikosti jej můžete použít i v rozvaděčích přeplněných kabely, kde již obvyklý klešťák nestačí. Po přiblížení ...
Zdroj: zde...
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
BLUE PANTHER: Klešťový ampérmetr KEW 2300R
Jiří Schwarz:
Mám.
Moc šikovná věc. A mám tu z praxe 3 postřehy:
- když jste ve funkci signalizace elektromagneti ckého pole, dlouhým stiskem tlačítka Hold/Adj. přepínáte 2 citlivosti, z českého překladu návodu to není jasné
- na přívodu k oddělovacímu transformátoru jsem naměřil nereálné hodnoty, na druhém konci úplně jiné. Pravděpodobně ten otevřený magnetický obvod pochytá rozptylové elektromagneti cké pole.
- v rozvaděči by se krásně měřilo, kdyby... Jsou hračičkové, kteří dělají rezervy u jističů v podobě jakéhosi S a tak tam, kam se dají cvaknout "malé" klasické kleště, tohle moc dobré není, je problém jak tam to "Céčko" nasunout, aby to měřilo správně.
Zdeněk Mazač:
Také vlastním a i přes malé nedostatky /viz kolega Schwarz/ jsem s ním spokojený.
František Šohajda:
Vlastním už delší dobu KEW SNAP 2031 a jsem s ním velmi spokojen.
Malý, dostanu ho všude i tam kde je málo místa.
Jsem s těmito výrobky spokojen.
Martin Škopek:
Já osobně jej nepoužívám, ale jsou jimi vybaveni pracovníci fy, která odhaluje neoprávněné odběry na distribučním území ČEZ Distribuce.
Já občas použiji speciální nástavec na klešťák ve tvaru háčku, viz foto. O přesnosti (zejména při měření malých proudů) si iluze nedělám, ale pro rychlé vyhlédávání vodičů protékaných proudem ve svazcích či spíše neřemeslně provedené instalaci je to ideální nástroj.
PS: Nedělám reklamu danému výrobku, zejména když původní článek je o jiném, ale budiž mi omlouvou, že jsem jej pořídil u autora článku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana