Ako popísať závislosť sklopenia lamely žalúzie od dĺžky zapnutia motora?
Fuk Tomáš:
Citace: Martin H. 08.06.2015, 13:19
Motor je SOMFY J4WT. Neviem posúdiť, kde sa nachádza na škále trabant-mercedes.
To posoudit taky neumím, ale jak tak na něj koukám, tak by neměl být žádný velký problém na výstupní osu přidělat čidlo - ať už optoelektrické nebo magnetické. Má to od dorazu k dorazu 200 otáček, takže by mohlo stačit čítat to i po jedné celé otáčce - záleží na tom, jak je zpřevodované natáčení lamel.
Juraj Rojko:
Vzhledem k účelu (tj. i požadované přesnosti) je komplikace ve formě zpětné vazby dle mého názoru zbytečná. Pro reset úhlu natočení není potřeba dojíždět až ke koncovým dorazům, stačí pohyb delší, než je doba kompletního natočení. Na domě máme venkovní žaluzie, které jsem "kalibroval" jednou, časovou rezervu pro kompletní chod nahoru/dolu mám 2s a zatím jsem nepozoroval žádné odchylky bez ohledu na počasí, směr chodu ani velikost žaluzií. Je pravda, že natáčení do úhlu jsem zatím neřešil, ale předpokládám, že pokud celková doba chodu je v podstatě konstantní, tak i natočení by mělo fungovat.
(Pokud jde o implementaci, tak pro inspiraci se podívejte na OSCAT Building. Žaluziových funkčních bloků je tam celá řada.)
PS: Ta česnečka vypadá úžasně.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana