Jaké byste měli výhrady k veřejnému osvětlení na sloupě nn?

<< < (3/3)

Ižák Ctibor:
V zahraničí sa stretnete aj s tým, že hore je 22kv, pod ním nn rozvod na tých istých stĺpoch. Pokiaľ sú aspoň na stĺpoch a uchytené vodiče, ešte je to ako-tak. Pozrite ale rozvody v takom Vietname, alebo na Kube,kde hromada káblov včetne nn internet telefón a ktovie-čo ešte sú miestami  len chaoticky hodené
cez strom, prípadne balkón a podobne. V Hanoji som pred mesiacom pri jednom stĺpe napočítal rôzne káble odseknuté,  ktoré viseli na rohu ulice z niečoho, čo sa za stĺp dá považovať len z veľkou fantáziou cca 30, ešte som ích tam z švagrom chytal ,  či nie sú pod napätím. Mimo to ,  tam bolo prinajmenej 100 káblov ťahaných všetkými smermi a 36 ks elektromerov.  Niečo mám aj nafotené,  ale podobné fotky sa tu už občas objavili. 

Pavel Horský:
Žádné výhrady nemám. Podobných konzolí bylo po vesnicích celkem dost. Není na tom nic proti ničemu.

Petr M:
Citace: Ižák Ctibor  02.06.2015, 16:07

V zahraničí sa stretnete aj s tým, že hore je 22kv, pod ním nn rozvod na tých istých stĺpoch.

Tenhle případ to nebude. Jak na to líp koukám, ne ty horní je připojený světlo, navíc izolátory n aVN by asi byly trochu jiný a neležel by na ních kabel...

Zdeněk Mazač:
Problém s tím nemám, je to v cizí zemi /i když máme evropské normy s národními dodatky/ a hlavně, nemusím se pod to podepsat

Piszkos Munkak:
V Řecku normální stav, dřevěný sloup nahoře vodorovná konzola s 22kV, do sloupu na svislo přišroubované izolátory 400V + v.o. i s lampou. Je to tzv. All in one  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana