Víte proč je HVI nejbezpečnější varianta ochrany před bleskem?

<< < (5/6) > >>

Wolfgang Marks II:
Bohužel to už je česká klasika. Dodavatel slyší pouze chválu, ale už si nepřečte jaké jsou podmínky pro správnou montáž. S tím s Honzou naprosto souhlasím. Smutné je, že spousta "znalců" dotáhla instalace o projekty s HVI až tak daleko, že jsou stejně úžasné a jednoduché, jako montáž jímačů ESE.

Jiří Schwarz:
Nemontoval jsem to, nedělal jsem na tom revizi, fotil jsem si to "jen tak do archivu" a to hodnocení jsem asi takové očekával.
Nemám "páku" na provozovatele aby s tím něco udělal.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Wolfgang Marks II  29.05.2015, 12:42

Bohužel to už je česká klasika. Dodavatel slyší pouze chválu, ale už si nepřečte jaké jsou podmínky pro správnou montáž. S tím s Honzou naprosto souhlasím. Smutné je, že spousta "znalců" dotáhla instalace o projekty s HVI až tak daleko, že jsou stejně úžasné a jednoduché, jako montáž jímačů ESE.

Jedna perla za všechny co mě prošly rukama. HVI na odizolování hromosvodu při průchodu kolem nějaké technologie na střeše: 12 sad koncovek (pro 2 konce) a 40m vodiče HVI.
Tipovačka: Kde je problém? Napovím, že toto byla první věc, která mě praštila do očí, když jsem to dostal k nacenění, pak tam samozřejmě bylo výrazně víc více či méně závažných chyb.

Vít Rotrekl:
Ze by to chtel rozstrihat na 6 kusu a jen tam kde by to slo okolo neceho se dal HVI? Nebo to po tech 1,5metrech chtel pospojovat plast kabelu?

Radim Strycharski:
Můžete mě prosím někdo odkázat na pasáž v souboru 62305, kde je uvedena možnost alternativy k dostatečné vzdálenosti "s"? Vždycky narazím jen na to, že elektrickou izolaci lze provést jen dostatečnou vzdáleností, ale neviděl jsem tam, že je možno vzdálenost nedodržet a použít náhradu výrobkem (např. vodič HVI).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana