Používáte krabicovou Wago 221 už v praxi?

<< < (3/3)

Milan Hudec:
Si děláš pr...,  snad je to moje nešikovnost, ale mě se to už několikrát stalo, od té doby svorky pro sichr obtáčím izolačkou.
Při revizích jsem na otevřené svorky narazil už také, vidím to do budoucna na problém.

Jiří Schwarz:
Já to vidím jako konstrukční nedokonalost.
Zkuste si s páčkou na svorce pohnout, jaký je tam "volný chod",  když tam není vodič.
Pak si tam dejte 2,5-ku a zkuste jaký rozsah volného pohybu páčka má.
Skutečně když se do krabice dá víc vodičů nebo se nad spojené vodiče dává strojek, dokáže tlak nějakého z vodičů páčku stisknout a vodič uvolnit.
Izolačku beru jako jistou furmu pojistky, u jednoho rozvodu jsem svorky zajistil kousky bužírky, na které jsem si psal označení vodiče (na páčkové řady 222 se dalo psát přímo...)

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  28.10.2015, 06:06

... ale mě se to už několikrát stalo, od té doby svorky pro sichr obtáčím izolačkou....

Tak to je tedy brutus! A co na to Wago ČR? Už to někdo komentoval?

Milan Hudec:
Ono situací kdy potřebuji spojovat čtyřku slaněný není zas až tolik a pro standartky lze použít waga v obvyklé kvalitě.

Igor Nováček:
Znáte Wagosvorku 221 v detailech?
    Máme tu zase krabicové páčkovky! Občas s kolegy přemýšlíme, jak taková elektroinstala ční drobnost dokáže udělat tolik "muziky" po celém světě. A jako každý populární produkt je často napodobován a nabídka na trhu s alternativami se stává hodně nepřehlednou. A protože my, jako technicky založení lidé, se díváme především na konstrukční fakta než na výsledky kreativních reklamních agentur, podívejme se na parametry.
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
    Znáte Wagosvorku 221 v detailech?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana