Jsem už výrobce, pokud osadím výrobek vidlicí?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
1.   je prodejce povinen dodat produkt s českým návodem, který by měl být 1:1 s originálem, jinak může jít i o klamání spotřebitele, případně porušení předmětného zákona.
2.   odpovědnost máte pouze v rozsahu používání dle přiloženého návodu. To se samozřejmě týká i dodatečné montáže vidlice k výrobku

Kontaktujte prodejce s tím, ať doplní návod, nebo pošle stanovisko výrobce, k této dodatečné montáži. Ne že by se tato montáž normálně neprováděla, ale pokud chcete být krytý, nic jiného vám asi nezbývá.

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Jan Franěk  22.05.2015, 11:55

Kontaktujte prodejce s tím, ať doplní návod, nebo pošle stanovisko výrobce, k této dodatečné montáži. Ne že by se tato montáž normálně neprováděla, ale pokud chcete být krytý, nic jiného vám asi nezbývá.

Případně informujte ČOI.
Jak jde o elektriku, tak myslím, že by vlčáci vystartovali.  ;)

Milan Hudec:
Pokud jsem laik, koupím redukci, elektrikář si vidlici po úvaze nad rizikem ze ztráty záruky může vyměnit, nijakou vědu v tom nevidím, zařízeních s nepasujícími vidlicemi bude v globalizovaném prostoru přibývat.

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Milan Hudec  22.05.2015, 15:26

Pokud jsem laik, koupím redukci, elektrikář si vidlici po úvaze nad rizikem ze ztráty záruky může vyměnit, nijakou vědu v tom nevidím, zařízeních s nepasujícími vidlicemi bude v globalizovaném prostoru přibývat.

A právě proto se prodávají originál redukce (opět výrobky s "CE"). V žádném případě nikomu nedoporučuji jakkoli upravovat výrobky, byť v dobré víře.

Jaroslav Hasala:
Pokud se výrobek prodává bez vidlice, nemůže být (odborná) montáž vidlice považována za zásah do výrobku a nemůže ani z tohoto důvodu být nijak omezována záruka.

Podobná situace je například u sporáků nebo varných desek, ty je obvykle nutné také nějakým způsobem připojit a na záruku to nemá vliv.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana