Pokud chci své hodiny jako nepodružné, musím zaplatit poplatek za odběrné místo?
Jaroslava Mertová:
Máme v pronájmu hospodářskou budovu-zahrádku, je nás vedle sebe asi 6, každý máme své hodiny, kde nám počítá spotřebu a hlavní hodiny jsou v bytovce ve vchodě napsány na jednu sousedku, měsiční zálohy platí ona, při vyúčtování to rozepíše podle odběru co máme každý u sebe.
Já bych chtěla, ale svou elektriku,napsánou na mě, jak mám postupovat?
Musela bych uhradit poplatek těch 12500Kč za nové odběrné místo?
Martin Škopek:
Na stránkách svého distributura máte zpravidla přesně popsán postup, jak zřídit nové odběrné místo. Samozřejmě, že budete muset uhradit vyčíslené poplatky. Distributor vždy jedná v souladu s energetickým zákonem a jeho prováděcími vyhláškami, tak se nemusíte bát, že by poplatky byly stanoveny svévolně.
Zdeněk Friedrich:
Poplatek za zřízení nového odběrného místa se řídí hodnotou jističe před elektroměrem. 12500,- je pro jistič 25A (25x500), myslím, že takový příkon na zahrádce nevyužijete a stačil by vám jistič nižší hodnoty a tím by se snížil i poplatek za jistič. Další náklady budete asi muset počítat na vybudování samostatné přípojky.
František Šohajda:
Jak píše kolega..
U 1 fázové přípojky je to 200 .-Kč za 1 Ampér, a u 3 fázové přípojky 500.-Kč za 1 Ampér.
U podružného elektroměru se musí ještě připočítat vlastní spotřeba elektroměru . Minimálně.
Musíte si spočítat jak "silnou" budete potřebovat přípojku a 1 nebo 3fáz dle spotřebičů
používaných na zahrádce. Kolik Ampér .A podle toho zaplatíte.
František Kabát:
Vždy budete platit více než teď. Stálé měsíční platby, které jsou při malé spotřebě výraznou částí faktury, máte nyní vyděleny 6, pak je budete muset platit sám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana