Jak zapojit dvě IR čidla a vypínač pro trvalé sepnutí?
Jiří Schwarz:
Citace: Charlie Faaic 11.05.2015, 07:53
To už bohužel měnit nemohu. Musím použít IR čidla.
...
Citace: Charlie Faaic 11.05.2015, 08:14
...
Bezpečnost sice na prvním místě, ale tu mám vyřešenou. Nemám vyřešený případ, co může jít do čidel, ať je neodpálím.
Když nemůžete použít čidla s releovým výstupem, ale IR čidla, jestli to chcete zapojit podle vašeho obrázku, kde vůbec nemáte ochranný vodič, tak to raději vzdejte!
Uvědomujete si co po nás chcete?
To je jako kdyby někdo bez řidičáku jel autem, chtěl poradit jestli má přednost, ale nedokázal pořádně ani popsat situaci kolem sebe!
Radek Luža:
..... řekl bych že ten modrý vodič tam výrobce nedal jen proto že se mu válel na stole (whist)
Charlie Faaic:
Citace: Radek Luža 11.05.2015, 09:19
..... řekl bych že ten modrý vodič tam výrobce nedal jen proto že se mu válel na stole (whist)
Citace: Jiří Schwarz 11.05.2015, 08:56
Když nemůžete použít čidla s releovým výstupem, ale IR čidla, jestli to chcete zapojit podle vašeho obrázku, kde vůbec nemáte ochranný vodič, tak to raději vzdejte!
Netrvám na tom, že to zapojím podle mého obrázku. To je moje představa, která může být mylná. IR čidlo nemá žádné další svorky. Vede tam pouze nulový vodič. Ochranným vodičem máte na mysli žlutozelený, který bude připojen na kolík. psal jsem, že ho tam nekreslím pro přehlednost. Skutečně nemusíte mít obavy, že to nebude nijak chráněné. A vzdát to nemohu. Stejný systém pouze z jedním IR čidlem a vypínačem mi už doma funguje nějakou dobu. Bohužel, firma, která mi to dělala je už nedostupná, tak že to s nimi nemohu konzultovat.
Citace: Jiří Schwarz 11.05.2015, 08:56
Uvědomujete si co po nás chcete?
To je jako kdyby někdo bez řidičáku jel autem, chtěl poradit jestli má přednost, ale nedokázal pořádně ani popsat situaci kolem sebe!
Tak už skutečně nevím, jak to ještě detailněji popsat. Snažil jsem se to popsat co nejjednodušeji .
omlouvám se, ale tento můj dotaz je asi pro tuto diskuzi trochu primitivní.
(poklona)
Charlie Faaic:
Citace: Radek Luža 11.05.2015, 09:19
Velmi vtipné ;)
Jiří_Hrubý:
Předpoklad 1. kabel k čidlu musí obsahovat černý, hnědý (šedý), modrý.
2. PIR musí mít releový výstup
3, smět pracovat na VTZ :D
Pak lze něco vytvořit.
Čidlo s releovým výstupem lze přemostit vypínačem, ovšem na vašem schématu nikde není patrné, zda máte k čidlům dotaženy potřebné vodiče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana