Existuje sklokeramika s troubou na jednu fázi?
Roman Šafránek:
Já bych to zase tak kriticky neviděl - varné desky provozovatelné na 1f/16A existují (viz zmiňovaná MORA), trouby jsou jednofázové snad úplně všechny. Při velkém vyvařování to holt budete muset trošku hlídat - neprat, nevysávat, nežehlit, nevařit vodu v rychlovarce nebo něco ohřívat v mikrovlnce.
Rozhodně kupte varnou desku kterou později přepojíte na 2 nebo 3 fáze což vám umožní ji využít naplno, přívod do kuchyně kabelem 5x máte (to je fajn, že někdo myslel na budoucnost). Až se finančně trošku vzpamatujete (a budou vás štvát omezení ve vaření) tak zainvestujete do 3f přívodu a budete to mít s plným komfortem, v kuchyni už nebudete muset nic předělávat...
Na čem jste vařili doposud?
Joscer:
A co z toho 5J kabelu udělat 2L 2N 1PE a musí přenést 32A :-) to se asi nesmí... :-)
Pokud seženete 1F 22A jistič (dělal Moeller), jinak dejte 20A anebo 25A pokud máte doma pravou kuchařku na výš uvedený tuning a kuchyň pofrčí jedna báseň.
..........
Pokud se podíváte na inetové diskuse k sporákům a deskám na eshopech, tak spousta spotřebitelů v tom plave a má obavy, je otázkou pane Fraňku, zda ti Vaši klienti jsounopravdu klienti s 16A do kuchyně s vyhazujícím jističem 16A, anebo jen dostali kopřivku z parametru 3F/400 u sporáku? Anebo jim zařídíte z 1x25 na 3x25? To by mě zajímalo! Kolik minut do roka skutečně využijí plný placený příkon, pokud vůbec (to by asi zjistil energomonitor).
Ale proč jim neudělat rekonstrukci za desetitisíce, když to chtějí, za vysvětlení souběžnosti výdělek není...
Jaroslav Hasala:
Setkal jsem se už i s nějakou "chytrou" varnou deskou, která uměla omezovat současný max. příkon.
Byla to klasická čtyřplotýnková varná deska, bylo tam uvedeno max 3680W a měla od výrobce vidlici 230V.
Zkuste hledat.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana