|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #19 kdy: 06.05.2015, 11:09 » |
|
Analogicky k tomuto také bude platit výše popsané pro jeden PCH! Nemyslíte?
Nemyslím, pokud situaci přirovnám k šachu, tak nejlákavější tah nemusí být zároveň vhodným, obecně nelze nasazení pouze jednoho chrániče doporučit, byl by to výsledek spíše únavy montéra nežli znak jeho přemýšlivismu, ale zároveň platí nikdy neříkej nikdy a v tom je to pravé kouzlo kvalitního nåvrhu instalace
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 06.05.2015, 11:20 » |
|
Jistě, že ano, potom se tedy jen zdržte komentářů typu, že kdo nenavrhuje Vaší optikou je hlupák a vytváří pasti na zákázníky. Vše má své řešení, i varianta ekonomik  No vidíte a já jsem přesto zcela jasně přesvědčen, že použití jednoho chrániče je blbost a ten kdo ho navrhne, dle mého soudu nepřemýšlí. Proto píši co píši. A věřte mi, že jinak psát nebudu, což znamená, že se nehodlám zdržet jakýchkoli komentářů. Je to prostě můj názor, za kterým si pevně stojím. Dál to nebudu rozebírat a  za pochopení :-)
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #23 kdy: 06.05.2015, 12:01 » |
|
mohl bych poprosit popsání konkrétního zapojení na dva chrániče dle vás?
A dokumentaci zadarmo by jste vypracovat nechtel? K tematu. Pavla Horskyho chapu. Proste to tak navrhuje a stoji si za tim. Opravdu je lahudka kdyz nefunguje celej byt a vy po tme hledate zavadu. Na druhou stranu chapu I z toho praktickeho zivota, reality dnesniho dne, ze zakaznici to casto povazuji za zbytecne, mit v byte vice chranicu, a maji pocit ze ten elektrikar se z nich jen snazi vyrazit prachy na vic... Cimz bych to uzavrel. Zakaznik chce kvalitbi instalaci dostane ji. Zakaznik chce lowend instalaci, rak ji dostane I temi riziky.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #25 kdy: 06.05.2015, 12:15 » |
|
mohl bych poprosit popsání konkrétního zapojení na dva chrániče dle vás? ... 1xsvětelný obvod (popř. 2x světelný obvod) ...
Pokud už dáváte světelné okruhy na chránič, tak zcela jednoznačně na samostatný. Důvody snad popisovat nemusím.
|
|
|
|
PetrBaned
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #26 kdy: 06.05.2015, 12:23 » |
|
Pokud už dáváte světelné okruhy na chránič, tak zcela jednoznačně na samostatný. Důvody snad popisovat nemusím.
..nechápejte to zle, ale asi jste nečetl celou diskuzi. My se tu bavíme o voze a Vy o koze. Dobrali jsme se k tomu že ideální řešení jsou jističochránič e na každý obvod. Teď řešíme economi verzi a já se nejsem schopen dobrat logické odpovědi proč dva chrániče a né jeden.Proč ten kdo dá na byt jeden chráníč je v této diskuzi diletant. vaše řešení navíc odporuje Vašemu kolegovi, kterému by vadili zásuvky v celém bytě na jednom chrániči.
|
|
|
|
|
PetrBaned
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #28 kdy: 06.05.2015, 12:27 » |
|
Tak schválně. Logicky mi to vychází na prostory normálně suchý a prostory kde se vyskytuje voda. Obývák, ložnice, děcák a světla na jeden, zbytek na druhý.
OK díky
|
|
|
|
Juraj Rojko

|
 |
« Odpověď #29 kdy: 06.05.2015, 12:37 » |
|
..nechápejte to zle, ale asi jste nečetl celou diskuzi.... Kromě otázky, která se opravdu číst nedá, jsem to četl. Chtěl jste příklad, jak tu vaši modelovou situaci rozdělit. Tak jsem vám jeden nabídl. (Ale možná jste tím světelným okruhem myslel jen koupelnu, pak by to samozřejmě smysl postrádalo.) Těch řešení může být více. Další tady už zaznělo. Další logická možnost je samostatný chránič pro lednici. (Jinak si nemyslím, že jeden chránič pro byt (zejména menší) je úplně špatně, ale také si nemyslím, že je to nejlepší "economy" řešení.)
|
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #30 kdy: 06.05.2015, 13:09 » |
|
Já bych dal "mokrý provoz" extra. 1. chránič: zás. kuchyň, myčka, koupelna, sporák, pračka (jj, místo pár set W pro ledničku je lepší počítat samostatně s pár kW pro pračku, aby se zbytečně nervala s fénem a s žebříkem), trouba (ta byla zapomenuta), event. sušička 2. chránič: zbytek Světla bych dal mimo, zdroj SELV pro osvětlení koupelny na chodbě. --- nebo --- Extra chránič pro vestavný spotřebiče bez možnosti jednoduchýho odpojení vidlice/všech pracovních vodičů (myčka, horkovzdušná trouba, vestavná lednice, varná deska,...). Málo co potěší tak, jako po štědrovečerní večeři odpískat premiéru nové pohádky, vzít si šroubovák a za svitu svíček vymontovávat myčku s netěsnícím čerpadlem. 
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #31 kdy: 06.05.2015, 13:11 » |
|
Nevím, nechápu to. Mé tvrzení se zrodilo z osobních zkušenností. Ještě se mi nestalo, že by zákazních chtěl něco jiného, než jsem mu doporučil co do výhodnosti, funkčnosti elektroinstala ce. A já ani nikdy nehrál na nějaké šetření. Vždy se tu bavíme o prkotinách za pár korun a pak přijde frajer co chtěl vše v econom verzi a koupí si kuchyňskou linku za 100 000,-Kč.
A když napíši, že někdo nepřemýšlí, neznamená to, že je automaticky hlupákem. Jen neumí nasměrovat tvůrčí myšlenky správným směrem. Nebo myslíte, že je Baned hlupák, když si neumí logicky zdůvodnit rozhození jednotlivých okruhů elektroinstala ce na dva chrániče? Dle mého soudu není. Jen prostě neví jak na to, jakým směrem poslat své myšlenkové pochody. Raději si nechá poradit, což je určitě lepší, než aby mlčel a pustil se bezmyšlenkovit ě do něčeho sám.
A elektrika je sviňa. Zabíjí bez předchozího upozornění.
To by si měl uvědomit každý jouda, který se do ní hrabe, aniž by věděl co vůbec páchá.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|