Jak rozchodit "3kW soustruh" na 16A 3F jističi char.B?

<< < (4/7) > >>

František Janeček:
Citace: Jirka La  30.04.2015, 20:09

Jo tak zosklivi  :) Mne stacilo, kdyz jsem otevrel elektroskrin/rozvadec? soustruhu a kouknul na "streva",  samy stykac, porcelanove pojistky, myslim ze i trafo, desitky metru dratu atd.

Vsechno bych to nejradeji vykuchal a zapojil "jednoduse" menic - motor a smytec, protoze zde alespon trosku vim, co a jak zapojit, ale ten "oldschool" je pro me spanelska vesnice.

No, nejak to dopadne, v nejhorsim jistic zase vypadne.

Asi je toho pro vás španělská vesnice víc. :D

Jan Bocek:
....ale zase takový naleštěný S28 a když se zabere jemná kroutící špona s dobře nabroušeným nožem, není to radost chodit do garáže jako do "trucovny"? (bigbb)

Jirka La:
"Asi je toho pro vás španělská vesnice víc."
Tag urciteeee, jeste ze mame internety a gogel.

"....ale zase takový naleštěný S28 a když se zabere jemná kroutící špona s dobře nabroušeným nožem, není to radost chodit do garáže jako do "trucovny"?"

Spony minimalne jako detsky malicek budou litat ... alespon doufam. Na stolnim Sieg SC4 to nema ty spravne grady. Dalsi vec je, ze jsem se dostal do faze, kdy nestaci v aute sklopit zadni sedacky nebo pripojit vozik, ale je nutne volat autodopravu. Ale to trucovani se pak dostane na uplne jiny level  8)

Jan Franěk:
Ať se vám to líbí. nebo ne, ten hlavní jistič, pokud ho nebudete řešit, bude stále tím nejslabším místem, které vás a tedy i vaše sousedy bude zlobit. Jsem přesvědčen, že i navzdory tomu FM.
Je jedno jestli to spadne pokaždé, nebo jen někdy. Stanete se pro ostatní „garážníky“ nepřítelem.

Něco podobného jsem řešil před cca 2lety, jen s tím rozdílem, že do každé garáže vedlo jen 230V, s 10B/1 jističem. Předělali jsme jeho přívod na 16C/3, dali 3F podružný elektroměr a nový kabel do garáže. Dílna fungovala, ale občas vypadl hlavní jistič. Několik lidí mělo v garáži mrazáky i různá udělátka a těm to prý nedělalo dobře. Začli chodit, prudit a požadovat náhrady škod. Od zkaženého masa, odpálenou elektroniku v pohonech vrat, po předřadníky ve světlech. Nakonec musel majitel ještě jednou sáhnout do peněženky, nechat navýšit hlavní jistič a pravidelně platit navíc i rozdíl ve velikosti paušálů.

Nemálo starostí stálo i řešení udání na stavebním úřadě, že se garáž vyžívá k jiným účelům, než ke kterým byla zkolaudována. To nakonec prošlo v pohodě, ale každoročně se tam přijdou podívat z úřadu a kontrolují aktuální stav. Majitel sice nelituje, ale kdyby prý věděl co ho čeká, asi by se na to …..  . Vztahy se pomalu začínají narovnávat i když ….  .

Všechno se nechá vyřešit. Jen někdy odsunutí problému, múže znamenat zničení vztahú v komunitě. Zcela zbytečně. Možná by stačilo jen obejít ostatní a zkusit se s nimi dopředu domluvit. Toliko má zkušenost. o:-)

Kastner Lubomír:
Dle mého názoru je softstarter nebo frekvenční měnič špatné řešení. Soustruh neběží stále, ale stále se vypíná, zapíná, mění se směr točení apod. Tady jsou pouze dvě řešení - slabší motor nebo silnější jištění.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana