|
|
|
|
|
|
|
Radek Luža

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 29.04.2015, 05:49 » |
|
Sigma KDFU-80 Přesně tak jak říká kolega Jiří Hrubý. Stejné čerpadlo jsem zapojoval a je tam opravdu podpěťová spoušť a T1-T2 je vývod termočlánku z čerpadla (ochrana proti přehřátí). Doporučuji koupit originál motorový spouštěč s těmito vývody u prodejce čerpadel Sigma, prodají vám to včetně krabice s krytím. Něco se mě ještě jeví že je v návodu uvedeno že pokud zde nemáte tento spouštěč tak se na čerpadlo nevztahuje záruka.
|
|
|
Zaznamenáno
|
kyby sis někdy nevěděl rady s opravou stroje tak vyzkoušej toto "vezmi si sebou krucifix, otevři rozvaděč a spusť : ó zkurvená závado opusť tento stroj a odejdi pryč z této firmy" :-D
|
|
|
|
Jan Žák

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 29.04.2015, 17:27 » |
|
Přesně tak jak říká kolega Jiří Hrubý.
Stejné čerpadlo jsem zapojoval a je tam opravdu podpěťová spoušť a T1-T2 je vývod termočlánku z čerpadla (ochrana proti přehřátí).
Doporučuji koupit originál motorový spouštěč s těmito vývody u prodejce čerpadel Sigma, prodají vám to včetně krabice s krytím.
Něco se mě ještě jeví že je v návodu uvedeno že pokud zde nemáte tento spouštěč tak se na čerpadlo nevztahuje záruka.
MS je určitě možno dát jakékoliv značky sigma to také určitě překupuje odjinud.U nás mají běžně Schneider nebo OEZ i s krabkou IP65 Ochrana proti přehřátí podle zapojení je nějaký bimetal ne termočlánek.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 02.04.2021, 03:05 » |
|
Originální příslušenství nabízené Sigmou je ale napájení ze zásuvky 16A.
Nelíbí se mi podpěťová cívka jištěná jističem zásuvky 32A.
Vyrážecí cívka jističe je napojená krátkým propojem z fáze L1 bez jištění. Druhý konec cívky je napojený na kontakt tepelné ochrany T1-T2 a vodič N proti přehřátí motoru. Podobně se nejistí vyrážecí cívka v proudovém chrániči zapojená na testovací tlačítko. Čerpadlo má svojí zkratovou a tepelnou ochranu proti přetížení. Přívod mezi zásuvkou a jističem se předpokládá v proti zkratovém provedení. Výrobce doporučuje zásuvku 3+N+PE 16 A. V případě použití zásuvky 32 A bych nic neřešil. Maximálně bych snížil jištění jako pro zásuvku 16 A
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|