Jak nalézt kabel HDO vedoucí do podružného rozvaděče?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Jak píše kol.Hruda....
Dříve se dělávalo relé pod elektroměrem, které spínalo fázi dál do spotřebičů v RD....
Toto relé spínalo N z HDO tehdy hodin.....
Už jsem to předělával u některých domů.....

Čestmír Kubáček:
Pánové, omlouvám se za špatnou definici, ale bylo vidět, že někteří pochopili. Opravdu jsem hledal N, ne fázi. Elektrikář jsem, ale pouze s osvědčením 6, momentálně mě živí nákup/prodej elektromateriá lu, ale občas si musím čichnout ke střelnému prachu ať nejsem úplně mimo. Je pravda, že ale HDO nedělám pravidelně. Tudíž jsem se chtěl jen ujistit. Teď k jádru pudla :D

Podle schématu p. Holoubka vidím, že je místo L1 použita fáze L2 pro stykač. Má to nějaké opodstatnění ? Případně vás poprosím o důvod, proč to tak je, nebo jestli nejde použít i L3. Nerad bych umřel hloupý.

Podotýkám, že vlastník nemovitosti mi odpřísáhl, že ještě, než do toho někdo chytl, vše fungovalo. Tudíž že by vodič nebyl na druhé straně zapojen, mi příjde nereálné

S velkými d*í*k*y, Kubáček Č.

David Hruda:
Citace: Čestmír Kubáček  27.04.2015, 17:24

Podle schématu p. Holoubka vidím, že je místo L1 použita fáze L2 pro stykač. Má to nějaké opodstatnění ? Případně vás poprosím o důvod, proč to tak je, nebo jestli nejde použít i L3. Nerad bych umřel hloupý.

Stykači je úplně jedno, jestli L1,  L2 nebo L3.
Pouze v případě více stykačů musí být všechny na stejné fázi.

Chápu, že to chcete vyřešit, ale za tu dobu, co si tu píšeme, by to měl elektrikář, který to zná dávno hotové.

Čestmír Kubáček:
P. Hruda, chápu, že znalý by to dal okamžitě, ikdyž to vypadá, že je to taženo černým vodičem. Přesto si myslím, že nápad, nějaká idea, která by mi pomohla zjistit, co a jak, bude lepší, než se hádat, jestli by to někdo měl rychleji

David Hruda:
Máte tam kabely, z nichž jeden je tedy z HDO.
V době NT změřte všechny vodiče, zda je na nich N nebo L (měřte něčím, co zatíží vodič dostatečně, abyste vyloučil naindukované napětí).
V době VT měření opakujte a na tom vodiči, kde došlo ke změně, je signál z HDO.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana