Jak nalézt kabel HDO vedoucí do podružného rozvaděče?

<< < (3/4) > >>

Čestmír Kubáček:
Dostatečně zatíženo - připojit paralelně 60W žárovku? nebo jít do extrému a 1,2KW topné těleso ? :D protože pokud je to indukováno tak mi tam někde něco chybí, ztratilo se. Každopádně díky za tip, zítra to na stavbě vyzkouším, vázne mi to už jen na tomto

ACEOF ACES:
Citace: ACEOF ACES  27.04.2015, 11:20

Vypadá to jako by vodič v kabelu nebyl zapojený, 220V proti všem fázím v čase sepnutí, mohou způsobovat kapacitní vazby.

V uvedeném kabelu může být na HDO připojený jiný vodič, pak nelze vyloučit, že na dalším nezapojeném vodiči tohoto kabelu bude možné naměřit vlivem kapacitních vazeb 220V proti fázím v čase sepnutí, dokonce může být na HDO připojený úplně jiný kabel a na tomto vodiči se objevují jen přeludy.

David Hruda:
Citace: Čestmír Kubáček  27.04.2015, 20:26

Dostatečně zatíženo - připojit paralelně 60W žárovku?

Třeba i tu 60w žárovku- ono zkoušet LED žárovkou, jak uvádíte v dotazu, mi nepřipadá úplně normální.

Jan Franěk:
Citace: David Hruda  27.04.2015, 20:42

Třeba i tu 60w žárovku- ono zkoušet LED žárovkou, jak uvádíte v dotazu, mi nepřipadá úplně normální.

A to je to, co odděluje odborníka od zedníka. Bez urážky kohokoliv. Je jasné, že praxe se jen tak nedá nahradit, ale zrovna na téma LED a podobné, je zde popsáno dost stran v diskusích.
Ještě trochu doplním. Musím vědět co měřím, čím měřím a umět to pak správně vyhodnotit. Zrovna tak jako svoje znalosti a možnosti. Možná by pozvání zkušenějšího kolegy a koukání mu pod ruce, mohlo pomoci problém vyřešit rychleji, tedy levněji a dalo možnost se něco od něj přiučit v praxi.
Z mého pohledu dobrá investice. Spočítejte si všechen, doposud tomu věnovaný čas, na peníze. Aby jste nebyl překvapen  o:-)

Juraj Rojko:
Já teda nevím, ale když bych dělal něco podobného, tak do ER bych podívat chtěl, bez ohledu na to, zda mi to celé funguje nebo ne. Myslím, že je velmi žádoucí přesně vědět kde a jak mi končí druhé konce drátů které zapojuji, obzvláště pokud to má popsanou historii.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana