Máte někdo praktickou zkušenost s vadnou "T" spojkou?
Lukáš Rotrekl:
Nojo, lokalita je trošku divočejší a přístup toho kdo mě tam zavolal taky tak.... Teď čekám až se majitel vrátí z nějakého školení v zahraničí a vyloví z paměti nějaký přesnější podklady...
Varianty jsou dvě: "T" z kmene a z něj ještě odtéčkovaný 2 baráky a třetí napřímo, 3x "T" z kmene pro tři baráky. v GISu E.onu je jeden "křížek" se třemi odběrateli. E.on se k tomu nehlásí, že to není jejich, že jim to nikdo nepředal (teoreticky mohl, ale musel by to nechat zaměřit - no ušetřili).
Co jsem se dohledal rozpojovaček, ta na začátku kabelu je jedna, která je za plotem v předzahrádce, druhá je někde asi obdobně, taky jsem nenašel, ale nikdo jiný ze sousedů údajně problém nemá.
V době kdy se dělaly "T" jsme jich u nás a v okolí udělali asi 30-40. Nepamatuju se, že by nějaká odešla. Ale je fakt, že na to kluci měli školení, vercajk (vč. momentového klíče - ty co jsme používali neměli trhací šrouby), a dělali to dva o kterých se vědělo, že to udělají poctivě a pečlivě.
Jiří_Hrubý:
Zlatá smyčka i na hledání poruch. Porucha na paprsku s téčky je neštěstí.
Co si vybavuju, tak z 25mm kabelu, který byl minimální pro T-přípojku už nešlo a nesmělo se odbočit, protože ta spojka tuším fungovala až od 70mm, takže předpokládám 3 téčka na páteři, navíc byl i předpis, že muselo být každé odběrné místo zvlášť na T.
Jaroslav Hasala:
V působnosti EON se určitou dobu T - spojky používaly.
Mělo to svá pravidla - odbočení muselo být provedeno minimálně kabelem AYKY 4Bx 25, délka odbočky neměla být delší než 15m (tuším), odbočka neměla být v souběhu s jinými kabely atd.
Dlouho se to nepoužívalo, pokud vím, tak jen cca rok, přišly problémy (ve většině případů způsobené nesprávnou montáží spojky), dokonce se někde vyměňovaly už zhotovené trasy.
Navíc v tom byl i trochu guláš, zhotovování přípojek pomocí T - spojek neprobíhalo vždy v souladu s legislativou, nezřídka se to "nějak" udělalo, aniž by to bylo kdekoliv zaznamenáno.
EON od T - spojek úplně upustil, přípojky se řeší jinými způsoby.
Osobní zkušenosti s T - spojkami mám relativně dobré, několik jsem jich udělal a problém s tím nebyl. Nicméně ve většině případů šlo jen o jednoduché nepříliš zatížené přípojky pro zahrady a jednotlivé RD.
František Šohajda:
Citace
devadesátých letech od nich už E-On upustil a dál se jede smyčkováním Mrknutí
Jo,jo....
Co jsem se díval na nové projekty na podzemní vedení EON ,tak max zapojí na 1 smyčku 5 RD.......6 RD už musí být bez kompromisů samostatně napojen ! :)
Tak by to mělo být i z hlediska možné poruchy.....
Jirka Š. Svejkovský:
Nojo, ony se totiž pojistky pod zámkovou dlažbou chodníku mění dost blbě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana