Aky pouzit prierez N vodica na prepatovu ochranu?

(1/4) > >>

Patrik Dedík:
Viete mi poradit aky prierez N vodica do prepatovej ochrany typu B+C, 3+1? Nikde to neviem najst. Na PE je jasne ze min 16 prierez.   

Miroslav Minařík:
Citace: Patrik Dedík  19.04.2015, 03:37

Viete mi poradit aky prierez N vodica do prepatovej ochrany typu B+C, 3+1? Nikde to neviem najst. Na PE je jasne ze min 16 prierez.   

A četl jste www.kniska.eu opravdu pozorně?

Milan Hudec:
Já četl, nicméně musím potvrdit, že v 3+1 není situace tak jednoduchá, jako v 4+0, osobně se těším na příspěvky odborníků k tomuto tématu.

Jiří Schwarz:
Pokud použiji připojení "V",  tak bych tam nechal vodič, kterým je rozvod vodiče N zapojen. Protože kdybych přemýšlel o možnosti dát tam silnější, asi bych nedokázal zdůvodnit kam až ten silnější dát a proč právě tam.

Vít Rotrekl:
Asi bych v tom nehledal, žádnou zásadní vědu. Svodič se osazuje co nejblíže vstupu do rozvaděče. Tudíž zachovat stejný průřez jako je na vstupním/přívodním kabelu. Pokud má být zachována ta správná funkce. Tak by přívodní N vodič měl jít nejdříve na svodič a potom teprve na N svorkovnici.

Když se mrknete třeba na tento návod http://www.dehn.de/pdbRes/DE_DE_Web/473/31015/eba/951400/1540_eBA_1113_EU_068927_DV%20M%20TNS%20255.pdf

Tak tam se o průřezu vodiče N nic nepíše. Pouze o vodičích L1-L3, že mají být min 10mm2,  takže bych N vodič dimenzoval stejně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana