Máte tip na rozvodnici pod omítku s IP minimálně 43?

<< < (3/3)

Jiří x Svoboda:
V katalogách jsme našli asi jen Gewiss
http://pro.gewiss.com/irj/go/km/docs/FILE/ZMN/76512912.pdf

David Hruda:
Pánové, d ě k u j i  všem za rady.
Mám v plánu navštívit Schrack infodny v ČB, tak to tam dojednáme.

Abych to objasnil- byl jsem poptán na revizi většího penzionu (opravdu krásného),  kde jsem 30 vteřin po vystoupení z auta našel na venkovních stěnách dvě rozvodnice s krytím IP30. Prý to prováděla již neexistující firma a majitel mne požádal o pomoc při řešení...

Lukáš Rotrekl:
Pokud by ti nevadilo provedení plechové (asi si nevybereš plast nebo plech půjdou do kopru postupně oba),  tak se zkus podívat na MODUL2000 od Schracku, tuším, že má krytí 43 při osazení stříšky proti dešti, ale jistotou netrpím a nemůžu to v katalogu najít.

U těch plasťáků bych se mimo jiné díval i na rozsah teplot použitelnosti. Aby ho pak někdo například nepotřeboval otevřít v zimě, což by pro ten plasťák bylo naposledy.

Jan Franěk:
Citace: Lukáš Rotrekl  18.04.2015, 09:40

Pokud by ti nevadilo provedení plechové (asi si nevybereš plast nebo plech půjdou do kopru postupně oba),  tak se zkus podívat na MODUL2000 od Schracku, tuším, že má krytí 43 při osazení stříšky proti dešti, ale jistotou netrpím a nemůžu to v katalogu najít.

Toto mohu potvrdit. Nejdříve mě samotného zarazilo to, že pouhý ohnutý plech (stříška),  může změnit skříň na IP43. Ale pokud to výrobce posvětil, nemám proč to řešit.
Sám jsem jich takto pár použil a prozatím bez problémů. Především v kombinaci elektroměrák a jističe okruhů v domě, vše v jedné skříni.

František Šohajda:
Citace

Nejdříve mě samotného zarazilo to, že pouhý ohnutý plech (stříška),  může změnit skříň na IP43.

Toto je příklad třeba elektroměrovýc h rozvaděčů které jsou venku, působí na ně  prostředí venkovní...Pře d mnoha lety tam výrobce přidal malou stříšku a bylo to dle norem! :-\
Také jsem se divil, dvířka měla profil pro gumové těsnění, raději jsem doporučil při revizi dodat gumové těsnění dvířek....bylo to několik korun navíc!

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana