Nejsou dva zásuvkové okruhy v nové garsonce málo?

<< < (5/13) > >>

Milan Hudec:
Ano a sebou povolení k domovní prohlídce a při nalezení přenosného přímotopu 2,2kW předělat všechny zásuvky na samostatné okruhy, což takhle rozlišovat mezi komfortem a skutečně rizikovým stavem?

PetrBaned:
... no přiznám se že tuto diskuzi jsem otevřel spíš jako zveřejnění faktu, co dokáže udělat elektrikář který se tímto řemeslem živí jako zaměstnanec a jako "fušku" dokáže udělat takovou šílenou instalaci. Pokusím se upřesnit ten stav.
...ta garsonka je v půdní vestavbě
...jasně hodnota hl. jističe není žádná sláva s ohledem že v objektu jsou dvě garsonky a jeden dvoupokojový byt.
.... ohledně projektu jsem to psal proto, protože stavba je hotova a projekt investorka neměla, zacož jsem ji vyčinil, ale to je vše co se dá dělat.
...a nejhorší problém je elektrikář ...je to manžel nějaké její známé, která pracuje ve státní správě a investorka si ji nechce rozhněvat .... tak jsem ji řekl OK tak máte teoreticky nefunkční elektroinstala ci, která dle mne nemůže dostat kladnou revizi. Uvedení do funkčního stavu obnáší cca.10.000,- a znovu rozsekání zdí ...

prostě okusuji tu stůl...víte že jsem "vysírač" a zastánce že ledacos se dá přehlídnout... ale toto mi opravdu hlava nebere, jak to může někdo s kvalifikací udělat.

...já dnes i v bytě kde mají připojený el. sporák na jednu fázi a v bytě mají jen 1f. přípojku doporučuji při rekonstrukci dotáhnout do kuchyňě CYKY 5x2,5 ...prostě sporák (várná deska) jde připojit na 240V ale nepoběží nikdy na 100% (ale to je již řešeno jinde)

ale přeci elektrikář "znalý" nemůže udělat zásuvku na sporák, a z ní napájet ještě horní zásuvky (kde 100% bude min. várná konvice) a k tomu el. bojler.

Až se mi dostane do ruky revizní zpráva tak sem hodím její znění  ;)

PetrBaned:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  16.04.2015, 18:44

Pokud mě někdo pozve na revizi dvou zásuvkových okruhů a budou provedeny korektně, nevidím důvod, proč je nezrevidovat.
Směšujete zde dvě věci dohromady!
Revize zásuvkových okruhů a řekněme nedostatečně provedenou elektrifikaci bytu.
S tou první problém nemám, druhá náleží projektantovi.

...hups tento přístup mne nenapadl. Ale je otázka jestli to že bojler, nemá vlastní jistič...pračk a nemá vlastní jistič...sporá k nermá vlastní jistič..je korektní provedení elektroinstala ce.

OK u revize vám budu tvrdit že ta zásuvka za kuchyňskou linkou není na sporák ...budu si vařit na plynové bombě...ale myslím že tu zásuvku v koupelně a tu u el. bojleru už neokecám.... nebo snad jo?

Pavel Horský:
Před cca třemi týdny jsem byl pozván na revizi mini rodinného domku (56m2). Vnitřní rozvody v pořádku, ale rozvaděč IP40 ve fasádě z vnější strany domku, bedna 36 modulů v níž se krčily čtyři jističe bez chrániče, bez hl. vypínače. Domek vytápěn přímotopy, ohřev TUV bojlerem...... .... Nechtěl jsem se ihned otočit na patě bez toho, abych se podíval pod kryt rozvaděče. A to jsem asi neměl dělat, neboť jsem se ihned dost rozčílil. Vypadl na mě chuchvalec vodičů a neodizolovanýc h kabelů, prostě prasárna nejvyššího řádu.
Na otázku, kdo to provedl jsem dostal odpověď, že kamarád, co dělá na údržbě v jedné podbořanské firmě. On za to prý moc nechtěl, cena byla ve větší míře deputátního charakteru v podobě několika piv.
Majitel nemovitosti stál jak opařený s obrovským údivem ve tváři a zmohl se jen na jedinou větu..."ale ono mi tu všechno funguje".
Jak dopadla oprava (úprava) elektroinstala ce nevím. Od té doby mě nikdo nekontaktoval.

Minulý týden jsem byl u klienta v jedné vsi poblíž Podbořan. Elektroinstala ci podkroví mu prováděl jeho známý z ulice, opět údržbář v průmyslu. rozvaděč narván k prasknutí, že nešel ani zavřít, chránič jen na koupelnu...... no masakr.
Byl povolán opravdový elektrikář, který dal vše dohromady, ale že to byla údajně nadliská práce.

A tak bych mohl pokračovat dál a dál, až bych tu Mirkovi zaplnil veškerý volný datový prostor.

Co s tím? Vybít tyto vysírky? Opravdu nevím.

A to už jsem z několika úst slyšel..."ten Horský si pořád vymýšlí samé píč...ny, nejraději by nás sedřel z kůže, toho si neberte, ten vám revizi jen tak nenapíše"  (dance)

Jan Franěk:
A jak jsi to Pavle řešil? Někam  jsi to nahlásil?  ;) no nic  (drinks) (drinks)

Osobně  beru podobnou instalci (z původního  dotazu),  jako podvod na zákazníka. Ten je omezen na samotném  užívání této instalace, o nějakém  komfortu nemluvě.
Udělat  nezávislou revizi, sepsat závady a majitel bytu se musí  sám  rozhodnout, jestli do toho chce "šťourat " nebo ne. Jinak je to ztráta času, peněz  a mlácení  prázdný slámy. Po kolikátý  už.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana