Má někdo tip jak vyřešit zásuvku s proudovým chráničem pro čerpadlo?
Vít Rotrekl:
Není to úplně košer řešení, ale asi bych šel cestou kterou navrhnul Milan Hudec.
Tedy použít kabel 4x4. Na jeho konec - tam kde je potřeba ta zásuvka bych dal malou skříňku s jisitčo chráničem 1 f. Za něj napojil tu zásuvku pro čerpadlo. V to 4-žilovém kabelu bych použil 3 žíly. S tím, že jedna fázová by se použila jako N. Pochopitelně dobře popsat v rozvaděči ze kterého to bude napájené, ať se v tom dá lehce zorientovat.
Petr M:
No tak tady vidím bez sekání tyhle možnosti:
1. Použití komba, kde nemusí v tom sklepě sedět krytí a stejně nesedne průřez PENu, nepřizemněno rozdělení (tohle přizemnění je rozumný, ale není podle normy nezbytný)
2. Použití malé rozvodnice s chráničem - sedne krytí, nesedne průřez PEN (ale jeho odpadnutí se dá ošetřit podpěťovou vyrážecí cívkou), nepřizemněno rozdělení
3. Kabel do lišty k rozvaděči, estetický problém, ale bez sekání
4. Přeznačení žíly na N, nesednou barvy podle norem, ale jinak funkční
5. Přechod do TT, ale tam je nutnost přeznačit PE na N + kopání zemniče
Já osobně bych asi volil tu možnost 3. Nejmíň pracný, bezpečný, bez sekání a podle norem ;)
Tomáš Žabka:
Pokud se jedná o 1f čerpadlo, tak váš problém elegantně vyřeší toto http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=5909&category=2530 .
Pavel_Tater:
O tom ABB vím, o tom jsem psal. Že je možnost použít nějaké to "integrované" řešení. Máte to někdo vyzkoušené? Dělá někdo jiný něco podobného? krom ABB?
Vítězslav Vaněk:
Něco podobnýho nabízí Mountfield pro bazény za uplně jinou cenu ale docela by mě zajímala ta kvalita a rozdíl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana