Lze někde sehnat tlakový spínač ke kompresoru Impact Air?

(1/2) > >>

Radim Strycharski:
Známý provozuje několik let kompresor Impact Air 230 V  1,5 kW a má dlouhodobě potíže s tlakovým spínačem. Nejdříve odešla pružná membrána, kterou ale dokázal nahradit jiným materiálem. Potom přestaly spolehlivě převádět kontakty, protože byly opálené. To na nějaký čas vyřešil jejich čištěním a přihnutím, ale už jsou stejně za zenitem. Neví někdo, kde by se dal sehnat tento typ kompresoru nebo alespoň tlakový spínač k němu?  

Milan 365:
Z těchto by tam žádný nepasoval,
http://www.naradi-vzduch.cz/levnekompresory-cz/eshop/40-1-Nahradni-dily-pro-kompresory/1098-2-SPINACE

http://shop.nuair.cz/tlakove-spinace/

Jiří_Hrubý:
Vyhnul bych se opětovnému použití šméčka (vypadá to na spínač NE-MA) a podíval se na OEZ TSA.
Není problém případně použít redukční fitinku.
Mimochodem, náhrada membrány něčím, je nedovolený zásach do tlakového VTZ.

Jiří Buben:
Citace: Jiří_Hrubý  10.04.2015, 19:52

Vyhnul bych se opětovnému použití šméčka (vypadá to na spínač NE-MA) a podíval se na OEZ TSA.
Není problém případně použít redukční fitinku.
Mimochodem, náhrada membrány něčím, je nedovolený zásach do tlakového VTZ.

To by musel být TSA s ventilkem, který musí být propojen hadičkou s potrubím od válce kompresoru, aby při vypnutí mohl být odpuštěn zbytkový tlak z válce kompresoru pro rozběh bez zátěže. Jenže právě tyto spínače od OEZ jsou největší šméčka. Nemají nijak ošetřeno těsnění ventilku a pokud by kompresor byl používán častěji, stává se, že zkondenzovaná vlhkost pronikne pod kryt ke kontaktům. A to i při denním odkalování.
Navíc jakákoliv redukce fitinkami u tak malých rozměrů je zase místo kde může docházet k úniku tlaku.
Co mám zkušenost, tak u malých kompresorů třeba i Orlík jsou instalovány spínače NE-MA a problémy jsou s nimi minimální. Zato těch předělávek na TSA jsem viděl již asi 6, včetně mnou provedené před delším časem a se všemi byl problém výše popsaný. Dodnes lituji, že jsem vůbec šel do tlakového spínače TSA.

Jiří_Hrubý:
Nepřu se, ale s OEZ mám zkušenosti dobré, i v případě aplikací na vodárnách, kdy je trvale vystaven působení vody. Jinak omluva, odfuk řešený přes TS jsem opoměl :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana