Jaký kabel potřebujeme pro elektrickou přípojku k RD na vzdálenost 900m?
Jan Franěk:
Návrh podobného řešení, nepatří do položky rohlík, který koupím kdekoliv a vždy se nějak najím.
To, že připravujete nějaký objekt a máte ,noho plánů do budoucna, znamená, že tyto plány musíte řešit už teď. Přesněji musíte počítat s tím, že se vám podnikání, nebo koníček může rozšířit a bude zapotřebí navýšit hlavní jistič.
Nemalou položkou u takto dlouhého vedení, jsou pak jeho vlastní ztráty. Osobně bych vám tedy doporučil, počítat raději s větším průřezem. Jistě se tato investice vyplatí. O jakém průřezu se ale bavíme nevím. Samotná délka vedení, je pouze jednou z několika důležitých informací.
Jako většina jiných, vás asi odkážu na služby jiného projektanta, který navrhne řešení podle konkrétních potřeb a podmínek.
Jinak jsem kdysi řešil něco podobného a nakonec si zákazník spočítal, že než tahat dva kabely, vyjde ho levněji položit jeden silnější s tím, že ho pak bezplatně předá místnímu distributorovi .
Jemu to přineslo, sice za větší investici, především elektroměr vedle domu, minimální ztráty na vedení, které by platil on a v budoucnu žádné starosti s údržbou. ALe to se může zásadně lišit, tedy ta výhodnost, případ od případu.
Roger:
OT: jak je to s distributorsko u povinnost privest elektriku k me stavebni parcele a narok na uhradu pouze casti nakladu? Jaka vyhoda je mit elektromer 900 metru od baraku? Kdyz mi vyleti jistic, tak...
Pavel Horský:
Citace: Roger 01.04.2015, 19:07
Kdyz mi vyleti jistic, tak...
.......ruce na prsa a hurá do terénu :-) Pohyb je dobrý na udržování dobrého kardiovaskulár ního systému. (dance)
Tak vzpomínám, kolikrát mi doma vybavil jistič u elektroměru ?? Asi bych moc nezhubl.
Vít Rotrekl:
Jaka vyhoda je mit elektromer 900 metru od baraku? Kdyz mi vyleti jistic, tak...
žádná.
OT: jak je to s distributorsko u povinnost privest elektriku k me stavebni parcele a narok na uhradu pouze casti nakladu?
Pravděpodobně to bude řešit energetický zákon. Tuším je tam něco o tom, že když je síť do 30m, od hranice pozemku, tak to máte v ceně za připojovací poplatek. Pokud je to dále, tak se dělíte o náklady. Ale pocitem jistoty netrpím...
Lukáš Rotrekl:
Podle územního plánu - lokalita pro bydlení = mělo by to jít na hranici pozemku od distributora. Co jsem zběžně prolétl dotaz, tak to zřejmě nebude tento případ. Více asi bude vědět kol. Škopek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana