Je možné ledkové bodovky z Ebay.com používat v ČR?
Jan Hrádek:
Jednou jsem to taky takhle provedl, a měl jsem problém při revizi, RT mě s tím vyhodil, protože bodovky byly vyrobeny pro 12 V a ta bodovka neměla od výrobce připojení na PE. v tom odkazu kde je napsáno " alternativně GU10 zároveň píšou třídu III !!
Jan Franěk:
Citace: Václav Burian 22.03.2015, 23:40
.., obávám se, že v pořadu Adost! ta fakta trošku přiohnuli a už vůbec nedávali úplné iformace.
Souhlas. Osobně mi spíš z toho všeho vyšel jediný výsledek. Méně PC, TV, mobilů, tabletů a více procházek venku. Tedy věnovat se podobné elektronice jen do určité hodiny, pak si dát pár stránek dobré knihy a pak se nám bude usínat mnohem lépe a budeme spát kvalitněji.
Malé uvedení na pravou míru třeba zde http://idiotblog.dmnc.net/2015/01/led-svetla-skodi-asi-nas-vsechny-zabijou.html
Citace: Jan Hrádek 23.03.2015, 07:11
Jednou jsem to taky takhle provedl, a měl jsem problém při revizi, RT mě s tím vyhodil, protože bodovky byly vyrobeny pro 12 V a ta bodovka neměla od výrobce připojení na PE. v tom odkazu kde je napsáno " alternativně GU10 zároveň píšou třídu III !
Přesně to je ten hlavní problém. Ostatní je pouze hazard a blbost.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Hrádek 23.03.2015, 07:11
Jednou jsem to taky takhle provedl, a měl jsem problém při revizi, RT mě s tím vyhodil, protože bodovky byly vyrobeny pro 12 V a ta bodovka neměla od výrobce připojení na PE. v tom odkazu kde je napsáno " alternativně GU10 zároveň píšou třídu III !
Svítidlo jako takové se běžně dodává jaho hliníkový či jiný odlitek, k němuž se připevňuje patice dle specifikace. Když už, uvádí tam patici Tř.II a další má i šroub pro PE.
Tímto samozřejmě netvrdím, že čínský šunty a bodovky obecně nějak podporuji, ale z technického hlediska tu "okrasnou" část svítidla lze modifikovat i se splněním ochrany.
Nic to nemění ani na tom že investice do kvalitnějšího svítidla by byla rozumnější volbou.
Roger:
Bile svetlo: do fabriky k pasu, do dilny, ne do bytu - muj nazor :-) stejne jako 4 hodiny pred spankem nejim, tak ani bylim svetlem se nebudu osvetlovat, bohate staci tablet, TV ... Tak ten warm white no budiz, ale i tak to ma dost bileho svetla... Kdyz projdete vecer okolo domu, tak nekde sviti fakt dost nechutne cool white
A nekteri lide se zavrou na tyden (nebo az 7 tydnu) do absolutni tmy... Aneb terapie tmou. Naprosto to chapu.
Roger:
Citace: Roger 23.03.2015, 11:49
Bile svetlo: do fabriky k pasu, do dilny, ne do bytu - muj nazor :-) stejne jako 4 hodiny pred spankem nejim, tak ani bylim svetlem se nebudu osvetlovat, bohate staci tablet, TV ... Tak ten warm white no budiz, ale i tak to ma asi dost bileho svetla, oproti klasicke zarovce?... Kdyz projdete vecer okolo domu, tak nekde sviti fakt dost nechutne cool white
A nekteri lide se zavrou na tyden (nebo az 7 tydnu) do absolutni tmy... Aneb terapie tmou. Naprosto to chapu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana