Jaké je korozní prostředí 0,5-1m nad hladinou aktivační nádrže venkovní ČOV?
Jiří_Hrubý:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 20.03.2015, 09:50
:o
Ono to všechno celkem odpovídá, jen to blbě vypadá. Sůl se tam dostane ze silnic, fosfáty z prášků, kyseliny a louhy z čističů. Koncentrace jsou nepatrné, vyšší by zabily biologii, ale jsou tam.
Uvedené to je zřejmě kvůli přítomnosti snímačů a jejich kabeláže v AN.
Kalina Jiří:
Citace: zerotest 20.03.2015, 10:53
Hliník vzhledem k agresivitě vody doporučuji nepoužívat.
Jak je to s používáním hliníkových kabelů?
Vždy jsem se domníval, že v čistírnách odpadních vod by měli být vhodnější z důvodu koroze mědi sirovodíkem.
Jiří_Hrubý:
Sirovodík na čovce? Nepletete si to s čpavkem ve chlévech?
zerotest:
To: Kalina Jiří
Samotné vodiče by měli být připojené s dostatečným krytím a dneska hliníkových vodičů s malými průřezy (< 16mm2) stejně moc není. I měď dokáže v tom prostředí zoxidovat na nevodivou měděnku. Pak se to řeší použitím vhodného mazacího tuku nebo oleje.
Tu nerez a případně vhodný plast jsem měl na mysli pro kryty i celé rozvaděče.
Martin Kurka:
Citace: zerotest 20.03.2015, 10:53
Ta stříška je dobrý nápad proti kálení ptáků, ale u zařízení, která jsou občas omytá dešťovou vodou se mi zdál ten stav o trochu lepší. Ale je to jen můj názor.
On je u čističek a AN nějaký problém s ptačím trusem? Já myslel, že tam moc nelétají.
Osobně jsem spíš stříšku myslel jako ochranu proti UV záření a proti sněhu. Mám zkušeností, že natávající sníh přes den a noční mráz dokáže rozpuknout i malou vlasovou trhlinu a způsobit netěsnost. A navíc pod provětrávanou stříškou nic nekondenzuje, funguje jako tropiko u stanu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana