Musím v lokální distribuční síti (LDS) použít jistič před elektroměrem?
Rozmahel Vladimír:
Vhodný by byl alespoň přístroj na funkci hlavního vypinače. To může být v RD např. fičko.
Pokud je třeba RE venku a v domku něco na ten způsob existuje ať to tak mají. Odpovědný je projektant.
Ať je to dominantního distributora nebo cizí, pořád platí Energetický zákon, vyhlášky a normy, protože se jedná o smluvní vztah a obchod s el.en. Za el.en.se platí, atd... I distribuce se řídí rozhodnutími ERU.
Myslím si, že regulované ceny stanovené ERU jsou myšleny jako maximální. Pokud distributor půjde pod ně, je to jeho rozhodnutí... Musí ale měřit všem stejně.
I LDS musí mít stanovena pravidla provozování.
Zdenek Hejčl:
Ale ano, dost jasně, proto tahle moje první odpověď viz :
To co popisujete je paskvil, který někdo posvětil a nelze dohledat kdo.
Miroš Jan:
Dle mého názoru, je to špatně.
Jak chcete bezpečně vypnout ten elektroměrový rozvaděč?
Mít pojistkový válcový odpínač, vedle nožových pojistek, je z pohledu bezpečnosti špatně. >:(
Já bych to napasoval na porušení vyhlášky č,: 48/82 Sb., § 199
Radim Strycharski:
Já bych tam spíš viděl § 194, odst. 5 a 7. Ale to je asi jedno, protože zřejmě všichni vědí, že je to špatně. Jestli je to v provozu, má to někdo v majetku a nemá v ruce papír, který se k tomu vztahuje a který obsahuje nějaké nedostatky v návaznosti na to zařízení, tak má majitel černého Petra.
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 18.03.2015, 17:24
Distributor žádné připoj. podmínky nemá, je to provozovatel bioplynové stanice.
Když nejsou připojovací podmínky resp. PN, nastupují všeobecné elektrotechnic ké normy. Co takhle třeba rozvaděče přístupné laické obsluze? Co hlavní vypínač (rozvaděč nad 25 A)?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana