Je třeba samostatný chránič pro sporák?

<< < (2/10) > >>

David Hruda:
Já proti chrániči u sporáku nejsem. Hlavně od té doby, kdy jsem viděl následky čištění prostoru za sporákem, který při vytahování z linky postavili hranou na kabel- kuchyň pomalu na vymalování a majitel sporáku ještě po týdnu koktal...

Lukáš Rotrekl:
Já sem taky pro chránič.... U klasickovýho plotýnkovýho pak všema 4ma... Ale i sklokeramickou desku jsem viděl několikrát s prasklým vrchním sklem a taková uteklá polívka se nebude ptát jestli tam je není není chránič a klidně zateče.....

Jinak rozhodně nemusí být na varnou desku nebo sporák samostatný chránič a je to o citu a zkušenost projektanta (haha) a realizátora... .

Jiří_Hrubý:
Vnímám nianci mezi tazatelovým "je vhodné" a odpovědí ".....že musí být...." a podobně.
Pokud se pro něj rozhodnete, je vhodné aby byl samostatný kvůli již zmíněným unikajícím proudům nebyl společný pro celou kuchyni a zároveň jak již je také uvedeno je vhodný jako prevence a bezpečnostní pojistka pro elektrotechnic ky nekvalifikovan ou obsluhu.

Pavel Horský:
Pak z důvodu alibismu a tzv. klidu duše instalujme chrániče na všechno.  ::)

Jan Bocek:
Citace: David Hruda  14.03.2015, 12:48

Já proti chrániči u sporáku nejsem. Hlavně od té doby, kdy jsem viděl následky čištění prostoru za sporákem, který při vytahování z linky postavili hranou na kabel- kuchyň pomalu na vymalování a majitel sporáku ještě po týdnu koktal...

Ti naší předkové věděli, proč instaluji ke sporáku také sporákový vypínač a ještě s doutnavkou...o d tohoto sporákového vypínače vedla trubky s fajfkou na protažení ohebného kabelu na připojení sporáku.
Je v Návodech pro obsluhu nějaká zmínka, že má vypnout vypínač v rozvaděči, když již nejsou nainstalovány sporákové vypínače?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana