Lze prodloužit lhůty pravidelných revizí spotřebičů dle ČSN 33 1600 ed.2?

<< < (2/2)

Jan Bocek:
Citace: Michal Slabý  08.03.2015, 18:40

Ale je to na jeho rozhodnutí, které si také v případě potřeby musí i obhájit.
TO: Bocek
Mám za to že ČSN 33 2000-3 je již neplatná a nahrazena.

Naprostý souhlas, napsal jsem jen decentně, že prodloužení lhůt je možné, ale naděláme si více problému, než je objednávat, anebo zajišťovat v doporučených lhůtách.
Poznámka 8 v článku 5.3 normy ČSN 33 1600 ed. 2 spíše směřuje ke zkrácení lhůt v kontestů všech ostatních poznámek, hlavně poznámky 2

To Michal Slabý:
ČSN 33 2000-3 platila od srpna 1995 do 1.5.2011 a je nahrazená normou
ČSN 33 2000-1 ed. 2. ale ten princip uvedeného článku 340.1 o kvalitnější údržbě zařízení tam najdeme také.

Poznámka z praxe.
Dnes jsem dělal revizi spotřebičů v jedné větší adm. budově. Neděle je na to ideální čas....v jedné kuchyňce byly v krabici uložené konvice,  vařiče, několik přestřižených prodloužení, vysavač a také starý přehrávač se žádosti o vyřazení. Opravdu některé spotřebiče nepřežijí lhůtu 24 měsíců. Některé jsou opravdu vadné a některé morálně opotřebené. K tomu přiložený seznam nových spotřebičů i s adresou, kde je najdu. Revize požaduji  (objednávají) každý rok i když by mohli je rozdělit na 12 a 24 měsíců. Tak dostanou každý rok nový seznam spotřebičů s protokoly. Je to jednodušší pro obě strany.
Přitom mají v této firmě poměrně slušnou elektroúdržbu starající se o několik rozvoden a asi 400 strojů.

Milan Hudec:
To je sice hezké, nicméně předpis vyšší právní síly nařizuje revidovat dle normových hodnot, což lze považovat za odkaz výlučný.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana