Projde automatický odpojovač v česku revizí?
ajne:
Narazil jsem na tento přístroj:
Zajímal by mne názor odborníků zde.
Především mne zaujalo schéma zapojení.
Vypadá to jako by přístroj odpojil nulu a na zařízeních zůstala fáze + plus nějaké 5 V SS ovládací napětí (?).
Jen tu genialitu zařízení nechápu, nebo je to vražedný nástroj doporučený "dovozcem" použít do ložnic a dětských pokojů?
Může to být vůbec schválené k použití?
Miroslav Minařík:
Tento přístroj kdysi komentoval Evžen Stejskal. Mimochodem česká legenda ve zdravotnické instalační elektrotechnic e.
Byl vyvinut pro laboratoře a podobná místa, kde je potřeba zajistit nulové interference. Pokud tento přístroj někdo deklaruje jako zařízení pro ochranu zdraví, tak nelže. Stejně jako by tvrdil, že když se budete vyhýbat černému kouři z pneumatik, tak se dožijete vyššího věku.
Tato úžasná novinka se prodává v takových obrovských objemech, že je na objednávku a to za nemalé peníze. A je aktuální asi jako těch zmiňovaných 220V, které v naší síti nejsou již dvacet let.
Ale také by mne zajímalo jak to kdo bude revidovat v rodinném domě. :-)
Zdeněk Pikhart:
Akorát to po mě vyžaduje zákazník, který se bojí vyzařování energie ze zdí. Máte o tom někdo bližší info. Mě se to zdá do bytů a domů jako totální blbost.
Jiří Kubík:
Já bych neváhal a přidal mu k tomu deku proti patogenním zónám
za 10 000.- (nejméně).
;)
Jiří Schwarz:
Na mě působí poněkud neseriozně už to, že na obrázku je v popisu 220V, ale na přístorji 230V ::)
Dejme tomu, že přístroj "vypne" přívod k zásuvce, a pustí tam nějaké malé napětí, které je nutné k tomu, aby přístroj poznal, že je tam nějaký "požadavek na odběr".
Bude to za chráničem? Půjde ověřit bezpečnost okruhu z hlediska ochrany před NDN tím, že "změřím reakci chrániče"?
A kdyby to bylo bez chrániče, co to udělá, kdybych připojil přístorj na měření impedance a stiskl Start?
Nejhorší jsou "blázni", kteří tohle chtějí a pak přemýšlení jak nabíjet na nočním stolku Smartfouna s BT, WiFi,...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana