Jak zjistit majitele sloupu?
Václav Třetí:
Citace: jan as x 04.04.2025, 12:46
Jaký je problém zjistit majitele sloupu? Tak snad proboha vite, ke komu přes něj vede proud nebo ne?
To vůbec nemusí být pravda, zejména u starých vedení. Běžně se u soukromě zbudovaných vedení dělá s distributorem po skončení doby záruky smlouva o bezúplatném předání. Majitel se tak zbaví problémů vyplývajících z potřeby údržby a oprav vedení
jan as x:
Ano ale Pokud se nepletu tak tazatel to zjišťoval a napsal, že jeho distributor se k tomu nehlásí, tak kdyby se k tomu nehlásil písemně distributor a kdyby se k tomu nehlásil ani ten odběratel, no tak to jde asi shodit ne?
Já myslím že pak by se rychle někdo ozval čí to je :-)
Ale zajímá mě když tam dala obec osvětlení tak odkud je to napájeno to osvětlení to je přeci zásadní věc nemyslíte?
Václav Třetí:
Dejte foto sloupu s vedením a lampou VO. Napájení VO může být různými způsoby. Vždy je to zařízení v majetku obce.
Ten váš tazatel se ptal koho? ČEZ, PRE, EON? Nebo svého dodavatele - obchodníka s EE?
Václav Třetí:
Ještě jednou a důkladněji jsem si prostudoval příspěvek #7. Tazatel "Tondys" tam píše, že vedení na sloupu je s pěti vodiči. To je dnes již pro nové rozvody nepoužívaný způsob zapojení VO. Tři vodiče jsou fáze, čtvrtý vodič je PEN pro distibuční účely a pátý, slabší vodič je pro VO. Svítidla VO jsou zapojena mezi PEN a pátý vodič. Přidat další svítidlo VO tedy nebyl problém. S pomocí vozu s plošinou nebylo nejspíš třeba vstupovat ani na váš pozemek.
S ohledem na naklánějící se sloup nad veřejnou komunikaci a nemožnost zjistit majitele vedení, doporučuji kontaktovat Policii ČR. Ti nebudou mít problém zjistit majitele. Počítejte s tím, že s velkou pravděpodobnos tí někdo v obci nebude zrovna vaším nadšeným fanouškem.
jan as x:
Taky se dneska na sloupy dávají solární lampy veřejného osvětlení…
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana