Je dostačující vodič 2,5 pro předřazený jistič 25A?
Saliver:
Vlastníme byt se starou rozvodnicí.
Tu bychom chtěli vyměnit za novou.
Předběžně jsem si omrkl co to bude obnášet a hned jsem zjistil problém, do bytu je Hlavní přívod tažený vodičem 4x2,5 který je jištený 25A!
To znamená že - 25A (jistič) - přívodní kabel do bytu (4x2,5) zapojen do rozvodnice v bytě.
Je to podle norem?
Podle mé úvahy nejde přece zapojit 4x2,5 jako přívodní kabel do bytu.
Na kabel jsou do posud připojené veškeré elektro spotřebiče tv, pc, lednice, mrazák, sporák, domácí os a veškeré zásuvky.
Označení 4x2,5: hnědý, černý, černý, žluto/zelený
PetrBaned:
No normální to není. Rozhodně to jištění není nejlepší, je to již za "hranou" a ohledně toho kabelu se mi ani nechce věřit že to někdy mohlo dostat revizi. Ikdyž zjednodušeně řečeno, podle kabelu co píšete je to asi 3f připojení, což za dodržení určitých pravidel a standartdních spotřebičích v bytě (rozhodně ne el. sporák) by to zase nemusel být takový problém .... ale naštěstí říkáte že chystáte rekonstrukci, tak že odpověď na Vaši otázku: Takto rozhodně NE
Jan Bocek:
Citace: Saliver 12.02.2015, 23:57
Označení 4x2,5: hnědý, černý, černý, žluto/zelený
Na tom kabelu je to napsáno jak uvádíte, nebo jste posuvným měřítkem změřil průměr a vypočítal průřez vodiče? Opravdu je to CYKY 4x2,5 mm2 ??
Martin Novák:
Citace: Jan Bocek 14.02.2015, 09:23
Na tom kabelu je to napsáno jak uvádíte, nebo jste posuvným měřítkem změřil průměr a vypočítal průřez vodiče? Opravdu je to CYKY 4x2,5 mm2 ?
No myslim, ze 4x2,5 a 4x4 by si nespletl any slepy...
Zdeněk Mazač:
Citace: Martin Novák 16.02.2015, 22:31
No myslim, ze 4x2,5 a 4x4 by si nespletl any slepy...
Tu jistotu vám závidím
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana