Setkal se někdo na území ČR s ochranou před obloukem 5SM6011-1?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Fuk Tomáš 10.02.2015, 22:59
Historická vsuvka.
Jestli Wiki nekecá, tak první patenty byly z počátku minulého století, a první RCD pro běžné užití (s nominálním proudem 300 mA) předvedla r. 1951 firma Schutzapparate-Gesellschaft & Co. mbH. KG, Schalksmühle/Westf. (Schupa). Širšího nasazení se pak dočkal až 100mA RCD představený v r. 1957 firmou Felten&Guilleaume (->Moeller->Eaton). To se ještě ani zdaleka netušilo, že nějaká firma ABB jednou vznikne sloučením ASEA a Brown-Boveri.
Díky za opravu.
Milan Hudec:
Kamarád si ho testuje, zatím to vypadá, že z takto chráněných zásuvek nelze vysávat, vrtat a krmit zdroje NB.
Zdeněk Friedrich:
Hlavně by mě zajímalo, jestli by to někdo z výrobců rozvaděčů "uměl" legálně osadit do rozvodnice dle souboru ČSN EN 61439.
Zdenek Gec:
Na vývodu za kombinací 5SM6021-1 + 5SY1354-6KK16 jsem bez jakýchkoli nežádoucích vybavení zkoušel provozovat obstarožní vrtačku s elektronickou regulací otáček, vysavač a fén. K vybavení došlo pouze v případě, kdy jsem vytrhnul vidlici vysavače za provozu ze zásuvky a to neberu jako případ nežádoucí vybavení přístroje.
Fuk Tomáš:
Citace: Zdenek Gec 11.02.2015, 11:21
...K vybavení došlo pouze v případě, kdy jsem vytrhnul vidlici vysavače za provozu ze zásuvky a to neberu jako případ nežádoucí vybavení přístroje.
Nejsem si jist, že by to tak viděla i Vaše žena ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana