Jak se správně zapojuje zásuvka ve starém dvouvodičovém rozvodu?
IM:
Z tohoto vlákna vyplývá neshoda na řešení banálního problému, jako je rozšíření staré instalace o jednu zásuvku. Jak to pak může vypadat u složitější problematiky? :'(
Martin Hroudný:
Já osobně bych neměl odvahu do takové zásuvky připojovat cokoliv bez dvojité izolace (tj. jen spotřebiče třídy II), nebo v krajním případě alespoň přes zásuvkový proudový chránič, který to defacto rozhodí z L+PEN na L+N+PE.
Jiří Kubík:
Citace: Martin Hroudný 09.02.2015, 11:38
Já osobně bych neměl odvahu do takové zásuvky připojovat cokoliv bez dvojité izolace (tj. jen spotřebiče třídy II), nebo v krajním případě alespoň přes zásuvkový proudový chránič, který to defacto rozhodí z L+PEN na L+N+PE.
Zřejmě máte chabé znalosti ohledně ochrany nulováním v síti TN-C.
Dovolím si odhadnout, že správně zapojených zásuvek v takových rozvodech jsou u nás miliony a ještě hodně dlouho budou.
Zdeněk Mazač:
Citace: František Šohajda 09.02.2015, 10:08
Laik se nemá co hrabat v elektrice...
Elektrikář by měl mít měřící přístroj na ipedance...izo l. odpor....
Já když jsem si zřizoval živnost v roce 1993 tak po mě chtěli tento přístroj + jeho kalibraci!! Bez těchto MP bych nedostal kladné stanovisko pro živnost! (dance)
(Nevím jak dnes??)
Ale laik se hrabe, ptá se a dostává odpovědi......
Elektrikáře jsem zatím viděl max. se zkoušečkou, ale že by některý měl i měřící přístroj?
Ale to jste si zřizoval živnost jako elektrikář - RT a že by ŽÚ vyžadoval MP a ještě k tomu kalibrovaný? Ten vydá ŽL na základě papírů od TIČRu v případě, že žádá RT, pokud žádá fyzická osoba spokojí se úřad ve většině případů jen s nějakým vysvědčením kde je něco málo o elektrice a hlavně papír s 50sátkou. A elektriku pak dělá třeba i člověk, co má ŽL na pořádání audioakcí..... .
František Šohajda:
Citace: Zdeněk Mazač 09.02.2015, 23:18
Ale laik se hrabe, ptá se a dostává odpovědi......
Elektrikáře jsem zatím viděl max. se zkoušečkou, ale že by některý měl i měřící přístroj?
Ale to jste si zřizoval živnost jako elektrikář - RT a že by ŽÚ vyžadoval MP a ještě k tomu kalibrovaný? Ten vydá ŽL na základě papírů od TIČRu v případě, že žádá RT, pokud žádá fyzická osoba spokojí se úřad ve většině případů jen s nějakým vysvědčením kde je něco málo o elektrice a hlavně papír s 50sátkou. A elektriku pak dělá třeba i člověk, co má ŽL na pořádání audioakcí..... .
Ne,ne...
ŽÚ ten vydá cokoliv bez čehokoliv....t y nic nezajímá...
To požadovali na ITI tehdy...ten i několik elektrikářů vyhodil, že neměli MP a jejich kalibraci!! Nebo měli MP a neměli kalibraci platnou...
To jsem nebyl ještě RT.....
A kontrolovali MP i fyzicky, musel jsem je tahnou k nim do patra!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana