Lze vést elektroinstalaci pod podlahou, tak jak je na fotce?

<< < (5/10) > >>

Zdenek Hejčl:
Pokud bude v objektu podlahové topení, tak buďte pane Hejčl naprosto v klidu
Tak to si nejsem jistý, neboť jsem viděl kabely natažené v souběhu s trubkama podlahového topení a nemělo to žádný odstup....

Jiří Schwarz:
Přidal bych se na stranu Zdeňka.
Při posuzování dimenzování kabelů se jako "startovací" teplota bere 20 nebo 30 stupňů Celsia (podle uložení),  pokud by to prostředí bylo "teplejší",  už by se muselo posuzovat všechno jinak.
Tepelná izolace nezastaví šíření tepla, jen je zpomalí, a pak záleží na tom jak se to může nebo nemůže ochlazovat, kde se teplota zastaví.

Jiří Novotný- Stryker:
Vy si vážně pane Schwarz myslíte, že teplota v okolí kabelů na podkladním betonu přesáhne, řekněme 25 st. celsia, či dokonce 30?  ;D
Pokud by tomu tak bylo, tak žádnou tepelnou izolaci nepokládám a nechám se vyhřívat podlahou jako takovou. Abych vůbec takové teploty dosáhl v horní vrstvě anhydritu, to musím sakra energie dodat.
Chlapi, neblbněte! Tam je zima, jak v psírni!  :D

Petr M:
Aby podlahovka měla smysl, tak musí být izolovaná od podkladu. Takže těžká plovoučka - beton ve vaně z izolace  (norm) Jinak se topí krtkům.

Pokud se kabel jednou stranou opírá o beton základové deskty a na něm leží izolace, tak skrz izolaci se moc tepla zevnitř nedostane a beton odvede teplo z kabelu. Takže pokud to nedělá lempl, není důvod se toho tepla bát. A pokud to dělá blbec, tak může pokazit sebelepší způsob uložení  (zle)

Mechanika je jiná liga, raděj bych to viděl v nějakým podlahovým kanále...

Jiří Novotný- Stryker:
No mně to neříkejte, vím co projektuji, vím, jak má vypadat skladba podlahy, já o tom nemám  pochybnosti  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana