Jaký proudový chránič zvolit pro koupelnový rozvaděč?
Jiří Schwarz:
Citace: Radim Strycharski 30.01.2015, 12:39
.... Máte obyčejnou místnost, ve které chcete udělat změnu užívání na koupelnu.
...
Norma "7-701" je pro místnosti s vanou nebo sprchou. To nemusí být klasická koupelna.
Přestavte si šatnu pro několikasměnný provoz s nepravidelnými nástupy, místnost cca 6x12m, lavice, stůl, skříňky,... A pak někdo vyhodí jeden stůl a nechá tam v rohu udělat 2 sprchy, co vše "změníte" na druhém konci místnosti?
Takže tady bych si dovolil citovat Milana Hudce - "...chce to cit pro hru..."
bohus:
, prosím odborníky o radu. Mám zrekonstruovan ý WC se sprchovým koutem a potřebuji rozvaděč pro tuto místnost osadit jističi a proudovým chráničem. Z hlavního rozvaděče do rozvaděče pro tuto místnost bude přivedena jedna fáze (v hlavním rozvaděči již není místo). V Místnosti bude žebřík, světlo a zásuvka u umyvadla a WC. Elektrikář mi natahal tyto okruhy : 1 světla, 2 zásuvky u umyvadla a WC (bidet), 3 zásuvka pro žebřík. Bohužel už mi neřekne jaké jističe a proudový chránič osadit. Nějakou zkušenost se zapojováním mám, ale na parametry proudového chrániče a jističů bych se vás rád zeptal. Potřebuji hodnotu (označení) jističe do hlavního rozvaděče a hodnoty (označení) proudového chránicče a jističů do rozvaděče pro WC. Přikládám schéma rozvaděče a dispozic prvků na WC se sprchou. Za radu moc (poklona) .
IM:
Citace: David Frýba 29.01.2015, 18:46
Už něco už jsem v životě viděl, ale v koupelně rozvaděč ještě nikdy.
Z názvu koupelnový rozvaděč nutně nevyplývá, že by měl být umístěn v koupelně, viz #7, ale pouze jeho funkce. ;D
Zdeněk Friedrich:
Co to bylo za "elektrikáře", který vám udělá elektroinstala ci a předá jí bez rozvaděče a výchozí revize?
Nejste tím elektrikářem vy sám? Rozvaděč je výrobek, který musí splňovat nějaké podmínky dané zákonem a ČSN. Ten kdo je oprávněný rozvaděč vyrábět a uvádět na trh, musí vědět co a jak do něho má osadit. (norm) (zle)
bohus:
Citace: Milan Illek 15.12.2016, 10:30
Z názvu koupelnový rozvaděč nutně nevyplývá, že by měl být umístěn v koupelně, viz #7, ale pouze jeho funkce. ;D
Ne v koupelně rozhodně rozvaděč nebude, jen dodám, že žebřík má 400W
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana