Jaký proudový chránič zvolit pro koupelnový rozvaděč?

(1/4) > >>

Zbyněk Šoch:
Jaký mám zvolit proudový chránič v podružném koupelnovém rozvaděči, který bude zapojen za hlavním proudovým chráničem 25 A, 30 mA + jističem 3x25A.

V podružném rozvaděči je plánováno: - hlavní vypínač 20A
                                                       - 4x jistič 16A na zásuvky
                                                       - 2x jistič 10A na světla.

Přívod do podružného rozvaděče bude realizován kabelem CYKY 5x4mm

Miroslav Minařík:
Citace: Zbyněk Šoch  29.01.2015, 11:20

Jaký mám zvolit proudový chránič v podružném koupelnovém rozvaděči, který bude zapojen za hlavním proudovým chráničem 25 A, 30 mA + jističem 3x25A.

V podružném rozvaděči je plánováno: - hlavní vypínač 20A
                                                       - 4x jistič 16A na zásuvky
                                                       - 2x jistič 10A na světla.

Přívod do podružného rozvaděče bude realizován kabelem CYKY 5x4mm

Koupelnový rozvaděč je pro mne novinka!
Kdo to poradil? Jen ne, že nějaký elektrikář!

Tomáš Žabka:
Musíte mít asi velikou koupelnu, ale v okamžiku kdy máte v nadřazeném rozvaděči FI x A / 30mA je v podružném rozvaděči zbytečné jakékoli FI dávat. Jedině, že by jste v nadřazeném rozvaděči udělal vývod na koupelnu mimo FI pak by mělo cenu FI do podružného rozvaděče dávat. Navíc si nejsem jist jestli podle ČSN 33 2000-7-701 ed.2 může v koupelně být rozvaděč.

Tomáš Kurel:
to je zajímavý projekt:-)
třeba si pán dělá pro každou místnost v domě podružný rozvaděč
můžete nám tu koupelnu alespoň namalovat, jak to tam bude vybavené?
vířivá vana s výhřevem, bojler, sauna, pračka, sušička, ....?

Milan Hudec:
Citace: Tomáš Žabka  29.01.2015, 14:27

Musíte mít asi velikou koupelnu, ale v okamžiku kdy máte v nadřazeném rozvaděči FI x A / 30mA je v podružném rozvaděči zbytečné jakékoli FI dávat. Jedině, že by jste v nadřazeném rozvaděči udělal vývod na koupelnu mimo FI pak by mělo cenu FI do podružného rozvaděče dávat. Navíc si nejsem jist jestli podle ČSN 33 2000-7-701 ed.2 může v koupelně být rozvaděč.

Já bych tam když už rád viděl chránič typu A, fény "na půl plynu".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana