Musí být proudový chránič pro pračku nutně v rozvaděči?
Petr M:
Citace: Aleš Dobrovolný 29.01.2015, 12:06
Můj soukromý názor: není to zcela optimální, ale vyšší bezpečnost než nedělat nic. Poučení uživatele, že přítomnost fička neznamená, že elektrika v zásuvce nemůže za žádných okolností zabít, je zcela na místě.
Můj soukromý názor je trošku jiný. Pokud na tom trvá výrobce v návodu, je potřeba mu vyhovět. Ale jako doplňující ochrana je jinak základem v TN-C spíš pospojování, právě kvůli možnosti upadení PENu. A do koupelny patří jistý minimální krytí, splní ho ten chránič v zásuvce?
Jinak chránič neuškodí a pokud je technická možnost (TN-C-S), tak je chránič v rozvodnici jasná věc.
Jiří Novotný- Stryker:
Z čeho pramení neustálá potřeba přizemňovat rozdělení bodu PEN?
V běžných distribučních rozvodech jsem pro, ale bavit se o tomto u zásuvky ??
To, že není pod PCH přívodní vedení, už zachránit nelze (aniž by se měnilo přívodní kabelové vedení). V tomto konkrétním případě zásuvka s integrovaným PCH bude určitě na místě-instalujte.
Milan Hudec:
Citace: Aleš Dobrovolný 29.01.2015, 12:06
Z návodu výrobce pro FI-DOS:
"Průřez vodiče: 1,5 až 2,5 mm2
Lze připojit měděné nebo hliníkové vodiče."
Já myslím, že OK.
Já měl rozebraný s bezšroubovou svorkou, obecně pro Al zapovězenou.
Tomáš Kurel:
při použítí kontaktní pasty se dá i AL připojit do bezšroubovek, nebo pi nejhoršim se dá použít nějaká cupalová vložka.
František Šohajda:
Citace: Tomáš Kurel 29.01.2015, 15:44
při použítí kontaktní pasty se dá i AL připojit do bezšroubovek, nebo pi nejhoršim se dá použít nějaká cupalová vložka.
Pasta do WAGO svorky vše vyřeší na jedničku !
Jednou jsem hledal chybu v zapojení starou asi 5 let a našel jsem WAGO svorku z Al ale bez pasty ! Totálně zničená !
Vedle v krabici byla pasta na Al u stejného obvodu a jako NOVÁ!! Nevěřil bych, kdybych to neviděl! ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana