Proč světelný okruh vybavuje proudový chránič?

<< < (2/3) > >>

David Frýba:
Ne každý kdo má v ruce vyhlášku 50 je elektrikářem.Z kušenosti, praxe a intuice je spolu s vyhláškou ta správná kombinace. Podobná témata se tu řeší á 14 dní.Ještě mne napadlo odpojit podezřelý okruh z centrálního chrániče a testovat ho na 1f. externím chrániči.Někdy však se dost problematicky hledá pracovní nula patřící k danému (testovanému) okruhu.Nutno však doplnit, že to není práce pro lajka, ale pro elektrikáře o kterém se zmiňuji v druhé větě.

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Černých  24.01.2015, 12:02

Proudový chránič vybaví IHNED PO STISKNUTÍ TLAČÍTKA SPÍNAČE SVĚTEL(v tomto případě křížový přepínač Toto je jediná situace, kdy chránič vybaví.

Mluvíte zřejmě o přepínači s řazením 7, nikoli o tlačítku. Pak tam máte zajisté i dva přepínače s řazením 6. Dělá to při všech jejich polohách? (to jsou 4 možnosti). Dělá to vždy při pokusu o rozsvícení tím přepínačem č. 7, nebo při některé poloze těch koncových přepínačů č. 6 to dělá naopak při zhasnutí? A není tam těch 7 víc?
A chová se to stejně i s vyšroubovanými žárovkami?

David Frýba:
Citace

IHNED PO STISKNUTÍ TLAČÍTKA SPÍNAČE SVĚTEL(v tomto případě křížový přepínač Toto je jediná situace, kdy chránič vybaví.
Elektrikář ať zkusí odpojit přívod od svítidel. Otestuje nastalý stav. Pokud chránič vybavý tak nutno zkontrolovat přívodní kabel k svítidlům a vaše schodišťové zapojení. Pokud nevybavý je třeba poruchu hledat ve svítidlech.

Radim Strycharski:
Citace: Jiří Černých  23.01.2015, 22:21

Tak jsem si říkal, proč ho nezapojil ten vůl. Takže jsem ho zapojil tak jak má zapojen správně být, měl jsem dobrý pocit

Pokud v rozvaděči najdete nezapojený proudový chránič, tak je to na 99 % proto, že je buď chyba v pevné instalaci anebo v připojovaných spotřebičích. Proto je potřeba nejdříve provést měření izolačního odporu, při kterém se ukáže, že tam ta chyba opravdu je. Jelikož nemáte teď zrovna čas lokalizovat závadu, jelikož ho budete mít nejdříve zítra, ušetříte si zbytečnou práci s připojováním a zase odpojováním chrániče.

Jiří Černých:
Za odpovědi jsem všem vděčný. Dám vědět, jak to dopadlo, v čem byla chyba, ať je z toho nějaké poučení pro nás pro všechny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana