Jak odstranit blikaní LED v zapnutém stavu?
Michal K:
Zkuste do serie předřadit ke každé žárovce NTC termistor (NTC100/1226). Ve firmě to máme vyzkoušené u některých typu blikání přestane.
Martin.Osty:
(poklona)
nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady, doufám, že to nevadí. Koupil jsem novou stmívatelnou lampu (viz odkaz), s lampou jsem pořídil i stmívatelné ledky. Můj problém spočívá v tom, že když lampu vypnu, tak dvě ledky stále svítí a ostatní problikávají (foto č.1). Při zapnuté lampě svítí vše normálně (foto č.2). Nevíte, kde by mohl být problém? Nebo může být špatná lampa?
(poklona) za případnou odpověď
odkaz: https://www.moebelix.cz/p/moemax-modern-living-stojaci-lampa-stella-0082270028
ACEOF ACES:
Nelze vyloučit, že je ta lampa špatná, ale ještě bych zkusil např. jednu LED žárovku nahradit halogenovou žárovku 40W.
Michal Staša III.:
Svítidla s paticí G9 jsou obvykle designová, takže je otázka, zda je LED/G9 dobrý nápad. Spíše bych navrhnul změnu svítidla.
Jirka Dobrovolný:
Nepřijde vám, že LEDky a někdy i výbojky poblikávají podle HDO signálu? Už se to nějakou dobu chystám ověřit osciloskopem (s patřičným převodníkem), ale jaksi k tomu ještě nedošlo. Neuvažoval o tom někdo? Nezkoušel to někdo? Ovlivňuje HDO signál svit některých svítidel natolik, aby to bylo významné?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana