Jak se zapojují zásuvky nejlépe?

(1/4) > >>

Marcel Hustak:

Potreboval bych poradit jak zapojit zasuvky pri rekonstrukci domu.
Vyhazel jsem stare AL vedeni a misto nej chci dat Cu ale je zde takova zaludnost, zasuvky jsou v jedne rovine a byly pospojovany mezi sebou vzdy jeden prichozi a jeden odchozi mimo krajni zasuvky.
Tim padem mam ve zdi jednu drzku (po vytahani starych Al kabelu),  od jedne zasuvky ke druhe.

Ma otazka zni jak zapojit ty zasuvky co nejlepe.
Dle normy je mozne z jedne zasuvky z druheho sroubku zapojit dalsi zasuvku a tak dal a dal, ovsem ma otazka je neni pak problem s prechodovym prodem kdyz je vlastne ten vodic prerusen v zasuvce, nemuze dojit k nebezpeci prehrazi pri zapojeni napr. konvice na posledni zasuvku.
A nebo je nutne zapojit kabel pres ty zasuvky nepreruseny pouze jej odizovalat a dat po sroubek a tak ve vsech zasuvkach.
Vzdy jsem zapojoval zasuvky kazdou na samostany kabel a ty pak spojit v pojistkovnici na pasovine, ale tady to bohuzel nejde takze proto takova otazka.

Jan Franěk:
Řekl bych, že nejlépe uděláte, když si pozvete někoho, kdo má pro tuto práci opravnění a především znalosti.

Jinak kolega napovídá, že většinou se zapojují nejlépe v sedě.

Ludvík Kubík:
Citace: Marcel Hustak  09.01.2015, 19:23

Vzdy jsem zapojoval zasuvky kazdou na samostany kabel a ty pak spojit v pojistkovnici na pasovine, ale tady to bohuzel nejde takze proto takova otazka.

To je přece blbost, to se vám ta instalace zbytečně prodraží. Dělal jste to pro sebe, nebo dodavatelsky?

David Hruda:
Většina zásuvek je bezšroubových, takže toto dilema odpadne.
Já osobně si nedovedu představit tu práci zapojovat šroubové zásuvky bez přerušení vodičů.

Citace: Jan Franěk  09.01.2015, 21:57

Jinak kolega napovídá, že většinou se zapojují nejlépe v sedě.

Když jsou hodně nízko, tak i vleže. Hmota na břiše je téměř nestlačitelná.

Zdenek Hejčl:
Aby přes ten lavor břišní v leže dosáhl na tu zásuvku....   (jupi) :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana