Máte nějaký tip nebo představu co s tím, když padá proudový chránič?
odvedle:
Nee, to měřeno nebylo.
Mě nejvíc zaráží, proč kvůli garáži mě vypadne chránič pro dům?
Předpokládám že nějaký problém se najde v garáži.
Jiří Schwarz:
Citace: odvedle 03.01.2015, 16:09
...
Mě nejvíc zaráží, proč kvůli garáži mě vypadne chránič pro dům?
Předpokládám že nějaký problém se najde v garáži.
To, co je připojeno před chráničem, neovlivní proudy, které tečou chráničem, a tak není dost dobře možné, aby to mělo vliv na funkci chrániče!
Podle mě to naznačuje nějaký "kopanec" už v připojení odchozího kabelu v hlavním rozvaděči.
Když vypnete (nebo necháte vypadlý) chránič pro dům, v garáži funguje vše dobře? A celý rozvod N vodiče za chráničem má dobrý izolační stav proti zemi?
Možná by někomu něco naznačila fotka "oddeklovaných" rozvaděčů, i když lepší by bylo vidět to na vlastní oči.
odvedle:
V domě: Odchozí kabel je 4x6 a je zapojený přes 20A 3 fáz. jistič, který je "odbočený" před (mimo) proudový chránič. A PEN je připojený na žlutozelenou sběrnici nebo jak to nazvat.
V garáži ten kabel jde hned do chrániče a za ním se dělí N a PE. Když jsme to i zkoušeli "proznovit" bylo čisto. Neboli N a PE není nikde spojeno.
Když vypadne dům, garáž jede na 100%. Úplně v pohodě, nic nechybí, všechny 3 fáze fungují,.....jen tedy dochází asi k úbytku napětí, ale to dochází ať dům jede či ne.
Jak jsem již psal, bylo měřeno všechny kombinace L,N,PE, i ten kabel do garáže a nejhorší hodnota byla 600 MOhm, což je luxus.
Kdyžtak zítra mohu sem dát fotky obou rozvaděčů.
Juraj Rojko:
Citace: odvedle 03.01.2015, 16:39
V garáži ten kabel jde hned do chrániče a za ním se dělí N a PE.
Opravdu?
ACEOF ACES:
Elektrikář by mohl zkusit prohodit mezi sebou proudový chránič co je v domě s proudovým chráničem co je v garáži, tj. do domu dát proudový chránič OEZ 30mA a do garáže Kanlux 30mA.
Blikání světel (velký úbytek napětí) v garáži může být způsobený kabelem 4x6 do garáže, jehož průřez je nepřípustný, případně může být nedostatečný i kabel 4x10 do rozvaděče domu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana