Máte nějaký tip nebo představu co s tím, když padá proudový chránič?

<< < (4/8) > >>

Juraj Rojko:
Citace: odvedle  03.01.2015, 17:32

Pro Juraj Rojko: Opravdu. Ten PEN je přiveden na žlutozelenou svorkovnici, odtud jde do chrániče a výstup z chrániče jde na modrou svorkovnici.

Aha, takže opravdu ne.  :) Je to rozdělené už před chráničem. Ale to není podstatné. Určitě bych udělal to, co ostatní už doporučili. Prohoďte chrániče navzájem. Nebude vás to stát prakticky nic a nejpravděpodob nější příčina poruchy (vadný chránič) se tím jasně potvrdí nebo vyvrátí.

(A těch 4x6 je prasárna i kvůli průřezu...)

Tomáš Kurel:
nemyslím, že bude problém v tom tlasčítku, důležitější bude co jste reálně naměřil a o nákejch hodnotách se zmniňujete, ten bude asi funkční. testovací talčitko by se mělo dokonce zkoušet každej měsíc, problém je v tom, že po každém stisku ten chránič je citlivější a citlivější, takže ho vlasně tím ničíte. ovšem neříkám tím, že se nemá testovat.

Oldřich Morávek:
Opak je pravdou. Trvalým sepnutím dochází postupně k magnetizaci jádra. Jeho oddálením pak dojde k demagnetizaci a tím k resetování citlivosti. Netestovaný RCD zvyšuje svoji citlivost až nad přípustnou mez (pod mezní rozdílový proud).

Jinak po uvedených informacích je na řadě měření unikajících proudů. Přikláním se k názoru, že součtový unikající proud všech připojených spotřebičů je větší, než reziduální proud chrániče.
Zvlášť pokud nebyl dlouhodobě testovaný. Tomu by odpovídal i reziduální proud na spodní hranici citlivosti.

odvedle:
 (poklona)  vám za názory.
Rozhodl jsem se že to nebudu lámat přes koleno a do domu koupím nový proudový chránič.
Jediný co mě zaráží, že se "vadný" proudový chránič v domě tímto způsobem projevil až po připojení garáže. Nejsem odborník na elektriku, ale zdá se mi to moc velká náhoda. A popravdě na podobné náhody nevěřím.
Co by to udělalo nebo jak by se to chovalo bez připojení garáže?? Toť otázka?!

Miroš Jan:
Nechte si změřit unikající proudy, ve vodičích PE.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana