Máte nějaký tip nebo představu co s tím, když padá proudový chránič?

(1/8) > >>

odvedle:

Před Vánocemi mi elektrikář kompletoval novou elektroinstala ci v garáži. Určitě se někde stala chyba, protože občas mi vypadne proudový chránič v domě.

Od rozvaděče je přívod 4x10 do rozvaděče domu.
Tam je centrální proudový chránič.
V domě před chráničem je připojen kabel 4x6 do garáže.
Garáž má vlastní rozvaděč i proudový chránič.
Dům má cca 10 let a nikdy proudový chránič nevypadl.
Až nyní co je garáž tak dle nálady vypadne.

Zvláštní na tom je, že chránič v domě vypadne kvůli garáži.
Zapnu 5 nebo 6 světel a dle nálady vypadne chránič v domě, ale v garáži nic.
Ta normálně jede a svítí dál!
V domě chránič Kanlux 30mA, v garáži OEZ 30mA.
Byla provedená i malá kontrola, izolace všude OK, nejhorší byla 600 Mega.
Kanlux vypíná 19mA, OEZ 23mA.
Vodiče N a PE se tváří taky v pohodě, nikde se nenašlo spojení nebo horší izolace.
Jen jsem si všimnul že když v garáži zapnu něco silnějšího (zkoušel jsem kango),  tak mi poměrně silně zablikají světla, asi slušný úbytek napětí.

Máte nějaký tip nebo představu co s tím?

Oldřich Morávek:
Jak byla izolace měřená?
Mezi čím?
Při jakém zkušebním napětí?

Obávám se, že bez věci znalého elektrikáře s patřičným vybavením se neobejdete.

odvedle:
Byla měřená revizním přístrojem, byly měřeny všechny možné kombinace L,N,PE jak v domě tak i v garáži. Zkušební napětí bylo 250V nepletu-li se.
Jak jsem zde četl že bývají problémy se stykači, HDO, přepěťovky,.... zde nic takového není.

Miroš Jan:
Citace: odvedle  03.01.2015, 15:55

Byla měřená revizním přístrojem, byly měřeny všechny možné kombinace L,N,PE jak v domě tak i v garáži. Zkušební napětí bylo 250V nepletu-li se.
Jak jsem zde četl že bývají problémy se stykači, HDO, přepěťovky,.... zde nic takového není.

A už jste měřili unikající proudy, ve vodičích PE, v obvodech za proudovým chráničem?

Jiří Schwarz:
Když si v "nedávné minulosti" někdo dovolil natahnout kabel 4x6, je to tak trochu prasárna a je otázkou jak seriozně takový člověk provedl ostatní věci.
Jestli chránič dříve napadal a po zákroku "elektrikáře" padá, tak asi něco zpackal! Ale to se na dálku, bez měření a důkladné prohlídky rozvodu těžko odhaduje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana