Jaký zvolit postup při instalaci ostrovního systému (fotovoltaika, vrtule)?

(1/2) > >>

Michal Havelka Broumov:
Na jaře bych chtěl realizovat pokládku krytiny na střechu (šindel) včetně fotovoltaiky od firmy Tegola (materiál již mám zaplacený).
Mám objednanou krytinu a 24 panelů (PVL 136) - nominální výkon cca 3,8Kwp a ještě bych to chtěl podložit vrtulí http://www.dasty.eu/katalog-produktu?page=shop.product_details&flypage=flypage_default.tpl&product_id=132&category_id=28 - jmenovitý výkon 1000W.
Pro akumulaci energie bych chtěl použít 5,4kW baterie http://eshop.terms.eu/cz/e-shop/1188706/c71983-lithium-iontove/bmz-lithium-iontove-baterie.html

V objektu jsou cca 4 obyvatelné místnosti, kde bych chtěl mít osvětlení a možnost připojení drobných spotřebičů. Dále pak spotřebiče jako je mrazák-lednice. Dále budu muset řešit odpad pomocí ČOV.
Dále pak 1 místnost pro sociální zařízení, kde by byla dejme tomu ještě pračka.

Jaký mám zvolit postup elektroinstala ce v objektu, či jak vše rozvrhnout a kde začít? Kde instalovat měnič, kde rozvodnou skříň? Kolik okruhů bude cca potřeba a kde umístit akumulátory?
Zatím v objektu nejsou žádné elektro-rozvody.
Jaká asi bude náročnost zapojení a návrhu? Pominu-li ceny akumulátorů, s jakou přibližnou cenou mohu počítat? - kabely, měnič, rozvodná skříň, pojistky a podobně?
....

Martin Novák:
Poslete mi SZ, domluvime se. Dodam Vam projekt, samozrejme proti prislusne uhrade. Tohle hodne presahuje ochotu lidi na tomhle portalu radit "zdarma". Abych Vam to osvetlil - pokud se zeptate kolik je hodin (jaky kabel na vnejsi zasuvku 25A),  rad Vam poradim. Ale sorry, komplet nakres konstrukce hodinek (Vas projekt) je pouze a jen za penizky...

Jen jedna rada bezplatne: Sam mam chatu bez elektriky a provozuju ostrovni system. Sporak je lepsi resit na drevo, nebo na propan butan. Lednici je taky levnejsi provozovat na PB nez resit drahy menic schopny utahnout kompresor.

Daniel Hudzík:
to si niekto robi srandu snad

Michal Havelka Broumov:
Poznámka "Že si někdo dělá srandu",  nevím na koho je mířená.
Jen bych chtěl poznamenat, že nechci mít rozhodně doma propan-butan:). Ten si doma nevyrobím:).
Co se týče projektu, tak o ten mi jde až v druhé řadě.
Jen jsem chtěl poradit "ten kdo má zkušenosti s podobným systémem",  co a v jakém pořadí zařizovat a projektovat a na co si je třeba dát pozor, či věnovat nějakou větší pozornost a pod...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Michal Havelka Broumov  01.01.2015, 20:39

"ten kdo má zkušenosti s podobným systémem",  co a v jakém pořadí zařizovat a projektovat a na co si je třeba dát pozor, či věnovat nějakou větší pozornost a pod...

Projektant

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana