Jak se odklízí starý elektronkový nf zesilovač?
Jan Bocek:
Citace: Jiří Schwarz 02.01.2015, 23:09
Tak já se taky přiznám, 73 od Jirky OK1NMJ :)
Také nejsi žádné "béčko", viz http://www.ok1nmj.estranky.cz/fotoalbum/
Citace: Miroš Jan 02.01.2015, 23:44
Jó to bejvalo OK1KQT (drinks)
Jenže RK OK1KQT v HK byl "nějaký" radioklub s velkými osobnostmi dodnes.
Na příklad MWA Vašek). Opravdu to bejvavalo, jmenovče ?
(Citace: Zdeněk Mazač 03.01.2015, 02:05
Také všem OKčkům 73
Krásná doba s prefixem OK......dnes ZS1 a sufix byl i doplnovaný /mm
Mám tomu Zdenku rozumět tak, že jsi dneska někde v jižní Africe s prefixem ZS1 a občas i na lodi jako /mm ?
Citace: Václav Kalina DC 03.01.2015, 11:59
No o Doubravce bych se jako RT moc nezmiňoval. Je smutné se dívat na to, co RA dokáží provozovat. Na Doubravce to smrdi smrti a požárem současně. (zle)
Na "Hradě" je ale dneska majitel a také provozovatel, coby odpovědná osoba. Asi se hodně změnilo od doby, když to byl jediný podnik Radiotechnika Teplice s ředitelem Arturem Vinklerem.
Také se zeptám, zda ta revize byla jen se závadami, anebo prohlášení, že to není schopné
bezpečného provozu.
V seznamu členů radioklubu na Doubravce je ale několik skvělých elektrotechnik ů a někteří mají v tomto oboru i firmy....
Miroš Jan:
Ano, byla to volačka kolektivky. :)
Jestli to ještě dneska funguje, to nevím.
Václav Kalina DC:
Na "Hradě" je ale dneska majitel a také provozovatel, coby odpovědná osoba. Asi se hodně změnilo od doby, když to byl jediný podnik Radiotechnika Teplice s ředitelem Arturem Vinklerem.
Také se zeptám, zda ta revize byla jen se závadami, anebo prohlášení, že to není schopné
bezpečného provozu.
V seznamu členů radioklubu na Doubravce je ale několik skvělých elektrotechnik ů a někteří mají v tomto oboru i firmy....
[/quote]
Právě proto, že jsou tam lidé znalí, by s tím měli něco udělat. Na stávající stav nelze udělat kladnou revizní zprávu. Myslím, že objekt vlastní radioamatéři a některé prostory pronajímají místním ISP včetně mobilního operátora. Rozvody jsou ale v stavu, který nelze ani pojmenovat.
Jan Bocek:
Citace: Miroš Jan 03.01.2015, 15:53
Ano, byla to volačka kolektivky. :)
Jestli to ještě dneska funguje, to nevím.
V HK je těch radioklubu více.
Kromě OK1KQT jsou OK1KHK, OK1KKS, OK1OHK a posledně jmenovaná je při Domu mládeže a pořádá každoročně kurzy pro nové operátoryv kempu na Jelení
PS Tím bejvavalo jsem myslel, zdá ještě používáš telegrafní klíč a sluchátka, anebo je to daleka minulost. U mne to sice začalo také později, když jsem v létech 1960-62 sloužil u PVOS jako radista a stalo se mi to osudným ( ten prokletý koníček). Ale telegrafní nocí na krátkých vlnách byly někdy kouzelné....i když mne více bavila konstruktérská činnost a stavba antén.
Miroš Jan:
Používal jsem jak fónii, tak telegrafní klíč. Ale to už je cca 35 let zpátky. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana