Zaměstná někdo ženskou v oboru elektro?
Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl 28.12.2014, 21:26
Ano, mají jisté přednosti :)
Když za mne budeš sekat drážku, platim pivo já, když za ni, bude ti potěšením ji na pivo pozvat
Jan Hájek:
Jsem přesvědčen, že není problém, doba kdy se společnost dělila na muže a ženy je dávno ta tam, nyní postačuje rozdělení na ty schopné a ty druhé.
Vždy je ale důležité se snažit vybrat obor, kde není konkurence, tuto specializaci si zvolit jako hlavní a mít nějaké další, pokud by v té hlavní začalo být těsno.
Pokud byste se přesto setkala s předsudky, pamatujte si, že je mají hlavně lidé bez perspektivy a tak s nimi nemá moc smysl ztrácet čas.
PS: Kolegy bych rád upozornil, že vzhledem k 9. třídě nejsou jejich poznámky vhodné a v tomto případě bych při intervenci jejího otce možná i pomohl.
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík 28.12.2014, 21:12
U nás před čtvrt stoletím v dílnách ženský běžně drátovaly rozvaděče.
...
Na telefonních ústřednách dělalo žen dost, opravy a seřizování voličů a podobné činnosti...
V Tesle Nýřany, kde části těchto ústředen montovali, dělali většinou ženy (asi jsem měl napsat dělaly)
Možná mají jiný přístup, možná jsou pečlivější...
Takže já v tom vidím jen jeden možný problém - spolužáci se o ni poperou :D
Milan Hudec:
Hm, tak vážně, znám několik elektrikářek konajících cca. to o čem píše tazatelka, na rozdíl od H.Hájka nejsem přesvědčen že rovnoprávnost existuje, nebo že jí bude v budoucnu více, je to celkem risk, zkuste si chlapi představit jak v nějaké fabrice navlíkáte v ženském kolektivu nitě do stavů, fakt nevím.
Zdeněk Mazač:
Rovnoprávnost nikdy nebyla a nebude i vzhledem k tomu, že i některé ženy si jí nepřejí :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana