Proč bojler vyhazuje proudový chránič, přestože před tím několik hodin v běžel?

<< < (2/3) > >>

Jindrich Klaus:
Jen jsem teď poprosil kolegu na dálku (protože bojler nejde zapnout... okamzitě shodí chránič ....a není nahřátý) aby zkusil odklopit to spodní víko s termostatem atd ...... no a najednou  bojler jde zapnout, ovládání termostatem bez problémů!! Podle mě je tam někde problém ve změně izolačního odporu ..... když se  odklopí to víko ...pohnou se dráty, asi i sonda v jímce, která se někde dotýká .... ! Bude se to moc pěkně hledat.  :) Nebo ten bojler vyřadit z obvodu chrániče. Nevím, jestli bychom uspěli s reklamací. Jinak chránič je NOARK Ex9CL-N 40A In=0.03A.

Václav Třetí:
Nové boilery z Dražic mají kapilární termostat a tepelnou pojistku, jejichž sondy jsou do jímky ve víku nádrže vložené a zajištěné pouze gumovým špuntíkem, který občas při montáži vypadne nebo se uvolní tak, že se sondy pohybují. Nedělá vám (možná nedokonalý) zkrat některá z těchto kapilár mezi některým z pracovních vodičů (L nebo  N) a kostrou boileru  - nádrže, čili PE?

František Šohajda:
Mě se stalo u boileru TATRAMAT před 2 roky že v těsnění mezi tělesem a nádrží boileru byla na jednom místě opálená ! To jsem ještě nikdy neviděl...těle so na 6 šroubů ...
Těleso bylo spálené.Všechn o dobře pospojované.Má m tam sice jen jistič ale asi chránič by šel dole už o moc dřív .

Jaroslav Hasala:
Konkrétně boilery DRAŽICE mají  "suché" topné tělesa, topný vodič je navinutý na keramickém válečku a uložený v kovové jímce.
Závada na topném tělese je málo pravděpodobná, nicméně už jsem se setkal s tím, že u tělesa docházelo po nahřátí k určitému průvěsu topného vodiče, ten se dotkl kovového obalu, tím došlo k vybavení chrániče.
Šlo o boiler s horizontálním uložením.
Po vychladnutí tělesa se vodič vrátil zpět a vše bylo v pořádku, izolační stavy byly také OK.
Závada se dost obtížně hledala, došel jsem k tomu jen náhodou.
Nakonec nebylo ani nutná výměna topného tělasa, stačilo jen těleso vyjmout, trochu ho pootočit, a znovu upevnit.

Jan Franěk:
Dnes v noci, okolo 3h, první výpadek jističe = ráno chladněji.
Před cca 2hodinami další výpadek, tentokrát chrániče a ten nešel nahodit. Závada identifikována . Těleso v elektrokotli. Tedy zítra mě čeká nákup nových těles a jejich výměna. Tedy podobný problém, jako měl tazatel. Kotel funguje několik hodin a pak se závada projeví.

Jinak se s tím u boilerů setkávám poměrně často . Většinou bývá na vině těleso, termostat, nebo voda v elektročásti bojleru. A je jedno, jak je starý, nebo od jakého výrobce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana